למשפחה זו יש מגוון רחב של צורות ומופעי מינים, כמו למשל הסנאי הדואה, מרמיטות, או הסנאי האפור המוכר לכולם כסנאי רגיל. את הסנאים ניתן למצוא באסיה, אירופה ואמריקה. רוב החיות ממשפחה זו הם שוכני עצים ופעילי יום. מזונם העיקרי הוא אגוזים וזרעים, חלקם ניזונים גם מחרקים, ביצים של ציפורים ופירות.

ישנם סנאים צפוניים האוגרים מזון בחודשי הסתיו, בחורף הם נכנסים לתרדמת חורף, במהלך התרדמת חלק מהסנאים מתעוררים מדי פעם וצורכים את המזון שאספו.

הסנאים משתמשים בזנבם כדי לטפס על עצים מבלי ליפול. גודלם של רוב הסנאים נע בין 20 ל- 25 ס"מ, ומשקלם נע בין 200 ל- 400 גרם. הסנאי הקטן ביותר הוא הסנאי הפיגמי, הוא מגיע לאורך של 7 ס"מ. הסנאי הגדול שייך לסוג רטופה ומגיע לאורך של 90 ס"מ ומשקלו מגיע עד 3 קילו.

בארץ ישנו נציג אחד למשפחה זו והוא הסנאי הזהוב. בעבר סנאי זה היה נפוץ בכל אזור הגליל, אך כיום ניתן למצוא רק כמה פריטים בודדים באזור החרמון.