מוס תות פירות יער ובננה

מרכיבים:

לבסיס

1 כוס סוכר

6 יחידות ביצים

1/2 1 כוסות קמח

למוס פירות יער:

250 גרם שמנת מתוקה

3 כפות אבקת מוס פירות יער

1/2 כפית ג'לטין

1/4 כוס מים קרים

למוס תות

250 גרם שמנת מתוקה

3 כפות אבקת מוס תות

1/2 כפית ג'לטין

1/4 כוס מים קרים

למוס בננה

500 גרם שמנת מתוקה

4 כפות אבקת מוס בננה

1/2 כפית ג'לטין

1/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מכינים בסיס - מקציפים ביצים שלמות עם סוכר, מוסיפים קמח, משמנים תבנית מיוחדת של סיליקון, יוצקים חצי מכמות התערובת, אופים כרבע שעה, מוציאים ויוצקים את שאר התערובת, אופים כרבע שעה, מסדרים נייר אפיה בתוך תבנית תנור, שמים מעל רינג מרובע, (סוגרים את הרינג בגודל העוגה), מסדרים שקף בתוך התבנית צמוד לדפנות, מניחים שכבה ראשונה מהעוגה.

2. מכינים מוס תות- מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים כל פס שלישי בתבנית המיוחדת, את שאר המוס יוצקים על העוגה האפויה, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

3. מכינים מוס פירות יער - מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים צמוד למוס תות בתבנית המיוחדת, את שאר המוס יוצקים על מוס תות, מניחים מעל חלק שני של העוגה.

4. מכינים מוס בננה - מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים את הפס האחרון בתבנית המיוחדת, ומכסים את התבנית במוס, את שאר המוס יוצקים על העוגה , מקפיאים שעתיים, מניחים מעל את התבנית פסים, מוציאים את הרינג והשקף, בעדינות משחררים את סיליקון הפסים וקוצרים ים מחמאות.. מאתי ממן באהבה...