לכבוד יום האהבה, ממלאת אתי ממן, את המטבח בלבבות. כך תפתיעו את בני ובנות הזוג בהצעות מתוקות וטעימות.

עוגת סניקרס

מרכיבים:
4 כפות קרם טופי
3 כפות חמאת בוטנים
2 כפות גלוקוזה
5 כוסות פצפוצי אורז
2 כפות סילאן

לציפוי
300 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה
ממיסים שוקולד חלב, מורחים בתבנית סיליקון כולל דפנות, מקפיאים 15 דקות, מורחים קרם טופי על השוקולד הקפוא, מעבירים לקערה פצפוצי אורז, גלוקוזה, סילאן, ממיסים במיקרו 10 שניות חמאת בוטנים, מוסיפים לפיצפוצים ומערבבים, יוצקים בתוך התבנית ומיישרים, ממיסים שוב את יתרת השוקולד, מורחים על הפצפוצים, מקפיאים חצי שעה, מוציאים את העוגה מהתבנית ומקשטים.

טריפל שוקולד

מרכיבים:

לבסיס
5 כפות סוכר
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
5 יחידות ביצים
1 קופסא אינסטנט בטעם שוקולד

למוס שוקולד
500 גרם שמנת מתוקה
1 קופסא אינסטנט בטעם שוקולד
1 כוס חלב

ציפוי
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה
להכנת בסיס - מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים קמח, חלמונים, אבקת אפיה, אינסטנט, משמנים תבנית רינג לב או עגולה, אופים 170 מעלות כ-20 דקות.

להכנת מוס - מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט, יוצקים על העוגה, מקפיאים שעה להתייצבות.

לציפוי - ממיסים במיקרו שוקולד וחלב, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על העוגה ומקפיאים כשעתיים, מקשטים כיד הדמיון. 

עוגת פסק זמן

מרכיבים:

לציפוי
300 גרם שוקולד חלב
מלית וופלים
200 גרם וופלים בטעם אגוזים
150 גרם שמנת מתוקה
3 כפות ממרח רוזמרי

לקרם רוזמרי
250 גרם שמנת מתוקה
1 כף קרם רוזמרי

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד חלב, ממלאים תבנית סיליקון ומורחים את הדפנות, הופכים ומנערים את שאריות השוקולד, (מתקבלת תבנית מצופה שוקולד), מקפיאים רבע שעה.

במעבד מזון טוחנים וופלים, ממיסים ממרח רוזמרי, שמנת מתוקה, יוצקים על הוופלים ומערבבים, שופכים על השוקולד הקפוא ומיישרים.

מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים ממרח רוזמרי, יוצקים על הוופל, מקפיאים כשלוש שעות, ממיסים שוב את יתרת השוקולד, מורחים על הקצפת, מחזירים למקפיא לרבע שעה, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מחלצים את העוגה ונהנים מרגע מתוק בחיים! 

טריפל שוקולד-קפוצי'נו

מרכיבים:

לבסיס
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אינסטנט בטעם שוקולד
5 יחידות ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח

למוס שוקולד קפוצ'ינו
400 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו (ניתן להשיג דרכי בפרטי)
1 כף ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
750 גרם שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מכינים את הבסיס - מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים חלמונים, אינסטנט, קמח, אבקת אפיה, יוצקים לתבנית רינג לב, אופים 170 מעלות כרבע שעה, מסדרים שקף מסביב.

מכינים מוס שוקולד קפוצ'ינו - מערבבים ג'לטין עם מים קרים שמים בצד, ממיסים שוקולד קפוצ'ינו עם 250 גרם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מחממים 10 שניות במיקרו את הג'לטין ששמנו בצד, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה, מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים על העוגה, מקפיאים לילה.

מכינים ציפוי שוקולד - ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על העוגה הקפואה, מקפיאים כשעתיים ונהנים מטעמים נפלאים.

מוס ממרח לטוס-שוקולד רוזמרי

מרכיבים:

בסיס העוגה
100 גרם חמאה
200 גרם עוגיות לוטוס

מוס שוקולד רוזמרי
200 גרם שוקולד רוזמרי
3 כפות ממרח רוזמרי
1/2 1 קופסאות שמנת מתוקה
1 כף אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב

מוס ממרח לוטוס
1/2 קופסא ממרח לוטוס
1/2 1 קופסאות שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
1 כף אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה
טוחנים דק עוגיות לוטוס, ממיסים חמאה ומערבבים, מהדקים בתבנית לב או עגולה 24, מקפיאים להתייצבות עד להכנת המוס, מוציאים ומסדרים שקף בתוך התבנית צמוד לדופן.

מוס שוקולד רוזמרי - מערבבים ג'לטין עם חלב מניחים בצד, ממיסים במיקרו שוקולד רוזמרי, ממרח רוזמרי, חצי מיכל שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ממיסים במיקרו 10 שניות ג'לטין (שמנו בצד), מוסיפים לקערת השוקולד ומערבבים, מקציפים 1 שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים, יוצקים לתוך התבנית, מקפיאים שעתיים.

מוס ממרח לוטוס - מערבבים ג'לטין עם חלב מניחים בצד, ממיסים במיקרו ממרח לוטוס, חצי מיכל שמנת מתוקה, שוקולד לבן,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ממיסים במיקרו 10 שניות ג'לטין (שמנו בצד), מוסיפים לקערת הלוטוס ומערבבים, מקציפים 1 שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים, יוצקים על המוס, מקפיאים לילה.

משחררים את העוגה מהתבנית, מסירים את השקף ומקשטים כיד הדמיון...

מוס שוקולד מקופלת

מרכיבים:

למוס שוקולד חלב
1 כף אבקת ג'לטין
200 גרם שוקולד חלב
500 גרם שמנת מתוקה
3 יחידות שוקולד מקופלת חלב
1/4 כוס מים קרים

למוס שוקולד לבן
1 כף אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
3 יחידות שוקולד מקופלת לבן
500 גרם שמנת מתוקה

למסגרת העוגה
36 יחידות שוקולד מקופלת חלב

אופן ההכנה
מסדרים שוקולד מקופלת מסביב לתבנית צמוד לדופן.

מכינים מוס שוקולד חלב - מערבבים אבקת ג'לטין עם מים קרים שמים בצד, ממיסים במיקרו שוקולד חלב, שוקולד מקופלת, 250 גרם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מחממים במיקרו 10 שניות בלבד ג'לטין (שמנו בצד), מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה, מקפלים עם השוקולד, (לא מקציפים), יוצקים לתוך התבנית, מקפיאים שעה.

מכינים מוס שוקולד לבן - מערבבים אבקת ג'לטין עם מים קרים שמים בצד, ממיסים במיקרו שוקולד לבן, שוקולד מקופלת, 250 גרם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מחממים במיקרו 10 שניות בלבד ג'לטין (שמנו בצד), מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה, מקפלים עם השוקולד, (לא מקציפים), יוצקים על המוס, מקפיאים לילה.

מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים לפי טעם, שומרים במקפיא עד רבע שעה לפני הגשה..

עוגת שוקולד
מרכיבים:
1/3 1 כוסות קמח
5 יחידות ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 4 כפות קקאו
1 כוס חלב
2 כוסות סוכר
1 חבילה אבקת אפייה
1 חבילה סוכר וניל

לציפוי
1/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מקציפים את החלבון עם חצי כוס סוכר, מוסיפים שמן, קקאו, חלב, קמח, אבקת אפייה, וניל בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם כוס וחצי סוכר, מוסיפים לתערובת החלבונים.

משמנים תבנית עגולה 26 או רינג בצורת לב, שופכים את התערובת ואופים 170 מעלות כ-40 דקות.

ממיסים במיקרו שמנת מתוקה עם שוקולד מריר, מערבבים טוב ויוצקים על העוגה.

ניתן לקשט עם דפי שוקולד ולפזר בוטנים מקורמלים מסביב לעוגה.

להכנת עוגת קומות, הכפלתי כמויות והכנתי שתי עוגות!