לא מעט עדות זוקפות לזכותן את תרבות ואומנות הגלגול. אבל, במדינה כמו שלנו שהיא כה מגוונת ועשירה בעדות, הקובה קיים כמעט בכל בית והוא פשוט הפך למאכל עממי.

מציצה בסירים !

מדיי פעם אארח במדור שלי בשלן, או בשלנית עם מנת הדגל שלהם. מן מתכון כזה שתמיד נחזור להכין.

השבוע בחרתי לארח את קטי מועלם – מלכת הקובה!

את קטי המקסימה הכרתי דרך קבוצת הפייסבוק שאני מנהלת: "המאמות של בית שמש".

ואת הקובה שלה הכרתי דרך נשים שמזמינות ממנה קובה מושלם שהיא מגלגלת עם המון אהבה.

קובה:   35-40 קובות / אושרת כהן

1/2 ק"ג סולת

קורט מלח

2 כפות שמן

כף מלאה קמח

מי ברז לפי ספיגה

מלח

פלפל

למילוי: הקלאסי והטוב

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

מעט בהרט

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן הכנה הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים והקמח בקערה.

לאחר שהחומרים מעורבבים היטב הוסיפו מים עד שהבצק הופך להיות רך אבל לא מדיי ולא דביק.

לאחר מכן הוסיפו את הקמח ותלושו לזמן קצר.

אופן הכנת המילוי:

במחבת מאדים את הבצק למשך 3-4 דק' עד שהם הופכים למעט שקופים, מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לאדות עד שהבשר הופך לאפור.

מומלץ לא לייבש אותו לחלוטין. הוא נכנס ממילא להמשיך להתבשל בתוך הקובה והרוטב.

מרק ירקות לקובה / קטי מועלם

מצרכים לקובה ירקות:
עגבניות ,סלרי, בצל, גזר, קישוא, חציל, לימון

חותכים את החציל לקוביות גסות ואת הגזר לחתיכות גסות.

קוצצים את הבצל והגבעולים של הסלרי ומטגנים יחד עם החציל והגזר עם קצת שמן וקצת מלח גס, או רגיל עד שהבצל מקבל צבע זהוב יפה (אני מוסיפה גם כנף של עוף בשביל הטעם)
מוסיפים קוביות קטנות של 3 עגבניות
עד שהכל מתבשל היטב מוסיפים מים לפי הצורך 
כשהכל מגיע לרתיחה, מתבלים לפי הטעם בפפריקה מתוקה, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור
כשזה מגיע לרתיחה מוסיפים את כדורי הקובה, חתיכות של הקישוא, עלי סלרי וחצי כוס לימון סחוט.
מבשלים את הכל חצי שעה נוספת.

קטי מועלם
אם אתם רוצים קובה אדום, כשאתם מוסיפים את המים אז מוסיפים את הסלק (קוביות או רצועות). רק כשהסלק התבשל מתבלים את המרק ושמים מחצית מכמות הרסק והפפריקה לפי העין.

וכמובן שהירקות זה לפי טעם ובחירה אפשר להוסיף ירק שאתם אוהבים, הטעם משובח תמיד.