אורחת חדשה במטבח שלנו: הכוסמת!!  

ויכוח עז רווח בין כל מי שמכיר את הכוסמת: יש אומרים שהיא דגן, ויש שמתעקשים שהיא קטנייה,

מה זה משנה מי היא? היא משביעה מאוד, בריאה וטעימה לוקחת  חלק חשוב במטבחם של הצמחוניים והטבעוניים,

היא עשירה באבץ, ברזל, פחממות, וחלבונים. %0 כולסטרול מן הסתם.. ו-0% שומן רווי.

מומלצת לחולי סוכרת, ולחולי צליאק כי היא אינה מכילה גלוטן.

היא מגיעה כקלויה בצבע חום וכירקרקה כשהיא טרייה, טעמה מעל של אדמה אבל זה נעלם עם שאר הטעמים.

מה מכינים מכוסמת? כמו בדגנים וזרעים אחרים, השימוש בכוסמת מגוון מאד. אפשר להכין ממנה סלטים קרים, קדרות, ממולאים, להוסיף אותה לחמין ואפילו להכין ממנה דייסה. מהקמח של הכוסמת (לא קמח כוסמין) מכינים את אטריות הסובה היפאניות, בליני (חביתיות רוסיות), לחם, עוגיות ומסמיכים איתו מרקים

סלט כוסמת

4 גזרים בינוניים קוביות קטנות

1/4 כרוב

1 בטטה קוביות

1 בצל קוביות

3 כוסות כוסמת

4 שיני שום

מלח, שמן זית

1 לימון

שמן זית

פטרוזיליה

אופן ההכנה:

*ממליצה לברור לפני השימוש

שטפו היטב את הכוסמת, והניחו בצד.

חממו שמן במחבת, הניחו פנימה את הבצל, הגזר, הבטטה ואדו במשך 2-3 דקות, הוסיפו את הקוסמת והמשיכו לאדות במשך דקה או שתיים, על כל כוס כוסמת הוסיפו 1.5 כוסות מים, תבלינים והביאו לרתיחה והנמיכו את הגז עם מכסה.

  1. כשהקוסמת והירקות התרככו הוסיפו פטרוזיליה וחצי לימון מעל.
  2. שפרו טעים והגישו עם המון אהבה

לבריאות !!

חטיף בריאות

כולנו מכירים את חטיפי הבריאות/האנרגיה שמוכרים לנו. חשבתם להכין כאלו בבית?

השקעה קטנה והתוצאה מושלמת.

כדי לקבל חטיפים במרקם דביק מעט, חשוב לא לאפות יותר מידי, רק עד שמתחיל להזהיב. אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י, אופים עוד 5 דקות.

חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים)

2/3 1 כוסות (170 גר') קוואקר שלם

1/2 כוס (120 גר') סוכר חום

1/3 כוס  (42 גר') קמח מלא

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1 (100 גר') כוס אגוזים

3/4 כוס  (75 גר') פצפוצי שוקולד או צימוקים

1/3 כוס (80 מ"ל) טחינה

1/4 כוס (60 מ"ל) דבש/ סילאן

70 גר' חמאה מומסת

1 כף מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים ופצפוצי שוקולד/צימוקים.

בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- טחינה, דבש/סילן, חמאה ומים. מערבבים היטב.

שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.

אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהגרנולה התקררה לגמרי, אחרת לא יהיה ניתן לחתוך.

חותכים לקוביות אות מלבנים. אורזים ושומרים בכלי אטום למשך שבוע.