בתחילת דרכי בעולם האפייה

מתישהו בתקופת הילדות רוב האפייה שלי היתה סביב עוגיות.

עוגיות מכל הסוגים והמינים

עוגיות מזולפות, קרוצות מרובעות, עגולות,

עוגיות שוקולד רכות, עוגיות חמאה נמסות בפה,

כולן התקבלו אצלי באהבה...

העניקו לי כמה קילוגרמים עודפים, ושעות של תעסוקה כיפית במטבח

היום אני מעבירה את האהבה הזו לילדיי היקרים נטע ונועם שלוקחים חלק פעיל בהכנה.

מערכת היחסים שלי עם המעמול התחיל מזמן, יחסים מורכבים מאוד בעיקר בגלל הפנימיות, אני פשוט לא מתה על תמרים.

עם החיצוניות אין לי בעיה בכלל.

אחרי שניסיתי אינספור סוגי בצקים הגעתי למתכון המושלם.

ואם נחזור לפנימיות של המעמול, מאז שהחלטתי פשוט לא להחליט אנחנו בסולחה ואני מכינה לי תמיד סוגי מילויים שונים: 

מי שאומר שרק תמרים 'הולכים' במעמול שיעמוד מולי! תנסו לכם מילוי פיסטוקים, פרג, שוקולד... ותבינו.

 

עוגיות מעמול ממכרות

החומרים לכ-30 עוגיות:

200 גר' קמח (כוס וחצי)

100 גר' סולת (חצי כוס)

50 גר' קורנפלור (חצי כוס פחות 2 כפות)

50 גר' אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

150 גר' חמאה, רכה מאוד

3 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

50 מ"ל מי זהר (לא התמצית), או כמה טיפות מי ורדים, למי שאוהב כמובן

הרבה אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:

במעבד מזון, או מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבבים יחד קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים את החמאה הרכה ואת השמן ומעבדים לבצק פירורי.

מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לקבלת בצק אחיד ורך.

מעבירים לקירור לכמה שעות, או להקפאה עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.

 

בידיים מקומחות ממלאים את הבצק ומעצבים לקבלת מעמול.

מעבירים את העוגיות לקירור או להקפאה לשעה-שעתיים

(ואם יש לכם יותר זמן להמתין, כמה שיותר קירור זה יותר טוב).

 

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 20-25 דקות,

עד שתחתית העוגיות מקבלת צבע זהוב יפה.

מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.

מלית פיסטוק - מי ורדים

מלית נהדרת שגרפה את מירב המחמאות, במפתיע אפילו מצד מי שאינו חובב פיסטוק

 

החומרים:

200 גר' פיסטוקים טבעיים

50 גר' סוכר

30 גר' חמאה רכה

1/2 כפית מחית פיסטוק (לא חובה)

1/2 כפית הל טחון

מעט תמצית מי ורדים

 

בקערת מעבד מזון טוחנים יחד את הפיסטוקים והסוכר, עד שהפיסטוקים קצוצים לחתיכות קטנות.

מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת ירקרקה, לחה ופרורית.

דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.

 

מלית אגוזים וקינמון

החומרים:

200 גר' אגוזי מלך (או תערובת אגוזים שונים)

50 גר' סוכר

30 גר' חמאה רכה

1/2-1 כפית קינמון

2-3 כפיות דבש

 

בקערת מעבד מזון טוחנים יחד את האגוזים והסוכר, עד שהאגוזים קצוצים לחתיכות קטנות.

מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת לחה ופירורית.

דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.

 

מלית שקדים מרציפנית

החומרים:

200 גר' שקדים מולבנים

65 גר' אבקת סוכר

מעט תמצית שקדים טובה

1 כפית דבש

30 גר' חמאה רכה

טוחנים את השקדים המולבנים עם אבקת הסוכר עד שטחונים דק.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

דוחסים את התערובת מעט בעזרת כף, ומעבירים לקירור עד לשימוש.