סדנת גבנות להכנת גבינה צ’רקסית וכנאפה במחלבת “פלורה גבינות משגשגות”
סדנה להכנת גבינה צ'רקסית מחלב כבשים וכנאפה, בהנחיית עזי מיטרני – גבן בעל ניסיון של 15 שנה במיטב מחלבות ארצנו, והיום הגבן הראשי של מחלבת “פלורה גבינות משגשגות” שבקיבוץ לוטם.
הסדנה, המתאימה גם לילדים מגיל 5 ומעלה, כוללת טעימות ממגוון גבינות המחלבה, ואת הגבינות והכנאפה שמכינים, גם לוקחים הביתה.
איפה ומתי: יום שישי, 25.9, בשעות 11:00-12:30, בפלורה גבינות משגשגות, קיבוץ לוטם
מחיר: 150 ₪
לפרטים והזמנות: 072-3941147
פסטיבל הדבש במשק אופיר, אלון הגליל
מסע מרתק אל עולמן המופלא של הדבורים - חוויה משפחתית שמשלבת טבע, למידה, יצירה והמון רגעים מתוקים.
הביקור כולל צפייה בסרט קצר, סיור במכוורת והיכרות עם החיים המרתקים בתוך הכוורת, צפייה בדבורים פעילות בתוך כוורת זכוכית, הדגמה של רדיית דבש טרי, לבישת חליפות דבוראי והצטלמות למזכרת, טעימות של סוגי דבש שונים, סדנת הכנת נרות מדונג טבעי, אפיית פיתות בטאבון המתקתן בדבש טרי ועוד.
איפה ומתי: 27-28.9, בשעות 9:00-14:00, במשק אופיר, אלון הגליל
מחיר: 55 ₪ לאדם מעל גיל שנתיים, פיתות על הטאבון - 5 ₪ לפיתה.
לפרטים והזמנות 072-3957567
פסטיבל חלב ודבש במשק דוגמא - חוויה משפחתית בסוכות
במהלך סוכות משק דוגמא מזמין להפנינג קיצי שכולו חוויה, טעמים ולמידה – לכל המשפחה.
בין בריזה גלילית נעימה למרכז מבקרים ממוזג, נהנים ממסע מרתק אל עולם החלב והדבש: פוגשים מקרוב את הפרות ברפת המשפחתית, מאכילים עגלים ובעלי חיים, מכינים גבינה, טועמים שוקו טרי, מכירים את עולם הדבורים והכוורת, וטועמים דבש. מסיימים ביצירה מקורית על בקבוק יוגורט ובבחירת פרי להוספה ליוגורט.
איפה ומתי: 28-29.9, בשעות 11:00-13:00, במשק דוגמא, מושב עמקה
מחיר 60 ₪ לאדם מגיל שנתיים, כולל כל הפעילויות.
לפרטים והזמנות: 072-3957540
הפנינג הצפרתון של קק"ל בסוד הפלא הקיבוצי
חוויה משפחתית מרתקת בחול המועד סוכות – יוצאים למסע בעקבות נדידת הציפורים הגדולה שמתקיימת בתקופה זו. במסגרת הפסטיבל יחכו למבקרים כתב חידה, משימות חווייתיות ותצפיות בטבע. כל משפחה שמסיימת את ההרפתקה נכנסת להגרלה על פרס.
בנוסף, יתקיימו בימי הפסטיבל מגוון סדנאות ופעילויות.
איפה ומתי: 28-30.9 בשעות 10:00-16:00, בסוד הפלא הקיבוצי, כפר מסריק
מחיר: מסלול הצפרתון - ללא עלות (בהרשמה מראש באתר קק"ל), סדנאות היצירה והמזון -
בתשלום.
לפרטים והזמנות: 072-3971564
סדנה אפייה משפחתית עם חדיג'ה אבד אלגני בבית אלפראשה
בחול המועד הזה אופים זכרונות, בסדנת אפייה מיוחדת לכל המשפחה בבית אלפראשה בעכו.
בהנחייתה של חדיג'ה אבד אלגני לומדים לעצב פאטייר, לאפות פיצה אישית מקפלים סביח'ה בגבינה, ומסיימים באבן אלג'בן חם ונימוח.
הסדנה מתקיימת בבית עות'מאני היסטורי, בלב עכו העתיקה.
איפה ומתי: 29.9 בשעות 12:00-14:00, בבית אלפראשה בעכו העתיקה
מחיר: 135 ₪ לאדם
לפרטים והזמנות: 072-3971182
פרטים מלאים על כל האירועים ניתן למצוא באתר עמותת זמן גליל מערבי







