מצרכים (ל-4 מנות, תבנית מלבנית בגודל בינוני – כ-22×31 ס"מ)

 2כוסות קוביות דלעת

גביע קוטג' 5%

גביע יוגורט 3%

 100גרם גבינה בולגרית 5%

 2ביצים

2 וחצי כפות קמח

מלח  (מעט, כי הגבינה הבולגרית מלוחה) ופלפל שחור

כפית שטוחה אורגנו יבש

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

קישוא או זוקיני, מגורר ומסונן מנוזלים

תרסיס שמן

1 פלפל אדום, פרוס לטבעות דקות

 

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. שמים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-10 דקות עד שקוביות הדלעת מתרככות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.

3. מערבבים בקערה את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים.

4. בעזרת מזלג מועכים את קוביות הדלעת.

5. מוסיפים לקערה את הדלעת והקישוא ומערבבים היטב.

6. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים מעל פרוסות פלפל אדום.

7. אופים את הפשטידה במשך כ-45 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.

 

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא