אותו נהר, אותו נער מאת שמעון אדף
אירוע פשוט כביכול – שיחת טלפון מאחיו – מפיל סכר בתודעה של המספר ושצף זיכרונות שוטף אותו. במהרה מתגלה שהזיכרונות הקוהרנטיים לכאורה של ילדותו, האהבה הנכזבת של ימי בחרותו וראשית ימיו בתל אביב אינם מתחברים לכדי תמונה שלמה. משהו חסר. בלי משים נסחף המספר בזרם הזיכרונות, ונאלץ, בלית ברירה, שמא יטבע, להשלים את החסר שממנו נדמה כי ברח כל השנים.

אותו נהר, אותו נער הוא סיפור של פירוק והרכבה מחדש של העבר, שנחיה ושעלה על הכתב. בשפתו הפיוטית והעדינה חוקר שמעון אדף את מערכת היחסים של האדם עם זיכרונותיו ומתעמק במידת השליטה בהם, וביכולתנו לעצב מהם את סיפורנו.

זהו הרומן הארבעה־עשר של אדף, הסופר העברי המרתק ביותר הפעיל כיום. זוכה פרס ספיר, פרס ניומן, פרס לנדאו ועוד רבים.
בספרו החדש חוזר הסופר והמשורר עטור הפרסים אל דמות המספר מספרו "אהבתי לאהוב" (2019). בעדינות רבה ובסגנונו הייחודי, מתחקה אדף ביחד עם גיבור הספר אחר קורותיו הסמויים אף מפניו, ונותן קול למי שאינו מסוגל לספר את סיפורו האישי בעצמו.
מטרתה של סדרת ארגו להעמיד על במה מפוארת את מי שאנו רואים כגיבורי הספרות המקומית ולהאיר בזרקור בהיר את יצירותיהם –  לתת להם את המקום הבולט שלו הם ראויים בעולם הספרות.

152 עמודים, 78 ₪ 

בימי תהייה מאת מולי פלג
הספר בימי תהייה בוחן מה עובר על נפש האדם בעולם שמאבד שליטה, איך מחברים בין סכנה לרגיעה, בין ייאוש לתקווה, בין תשוקה להרגל. מולי פלג יוצא למסע שירי בעקבות המציאות הישראלית והאישית כפי שהיא נפרשת בעשורים האחרונים – גועשת, חומקת, בלתי נסבלת.

בשפה רגישה ומדויקת מתאר פלג חוויות ותחושות מורכבות באמצעות דימויים טעונים ונקודות מבט מפתיעות. הספר נע בין קטבים – פרטי ופוליטי, פנימי וחיצוני, מקומי ואוניברסלי – ובתוך התנועה הזאת נוצרת השפה הפיוטית
התגלות
דְּבָרִים קְטַנִּים
טוֹפְחִים עַל הַשֶּׁכֶם,
מְוַדְּאִים
שֶׁאַתָּה עֲדַיִן קַיָּם.
סֶדֶק בַּקִּיר,
מְחוֹל שַׁחְרוּרִים,
דִּמְעָה מַפְתִּיעָה,
מִרְפֶּסֶת לַיָּם.
אֶל מוּל עֵינֶיךָ
הַחַיִּים לְלֹא הֶסְבֵּר,
וּמַרְבָד תִּמָּהוֹן
בַּשַּׁעַר לְאֵי־שָׁם.

מולי פלג, דוקטור למדע המדינה, מרצה וחוקר, מפרסם כאן את ספר שיריו הרביעי, לאחר ספרי שירה קודמים שזכו להערכה, שישה ספרי עיון וממואר אחד. אולם ״בימי תהייה״ הוא כנראה ספרו האינטימי והחודר ביותר עד כה. הוא נולד מתוך אובדן אישי – מותו של אח צעיר, לכתו של חבר ילדות קרוב – ומולבש באובדן הציבורי של התקופה: המחאה החברתית והמשפטית, המלחמה, החרדה הקיומית.

עריכה: נעה שבתאי | 148 עמודים, 68 ₪ 
 

רוק מאת עלמה זהר
כבר שנים שהשירים של עלמה זהר מתנגנים ברדיו, בהופעות, באוזניות שלנו. עכשיו, היא מוציאה ספר שירה – אבל האמת? השירה תמיד הייתה שם. רוק הוא ספר שחי בין הצלילים למילים, בין מה שנאמר למה שנשאר תלוי באוויר. שירה אישית, חדה, לפעמים עירומה לגמרי, לפעמים מסתתרת מאחורי דימוי.

אִמִּי תָּמִיד רָצְתָה שֶׁאֶהְיֶה מְשׁוֹרֶרֶת,/ אֲבָל מְשׁוֹרְרוֹת הָיוּ בְּעֵינַי/ בְּנוֹת טוֹבִים,/ רָפוֹת,/ רְצִינִיּוֹת,/ מְיַחֲסוֹת חֲשִׁיבוּת לְמָה שֶׁהֵן מַרְגִּישׁוֹת,
כותבת עלמה זהר באחד משירי הספר היפה הזה, ובשיר אחר:
 אַתָּה כּוֹתֵב כְּמוֹ מְשׁוֹרֵר / וְאַתָּה יוֹדֵעַ כַּמָּה אֲנִי שׂוֹנֵאת מְשׁוֹרְרִים.

זהר מבקשת בכתיבתה להתנער מהשירה ולהיצמד אל השפה הישירה והעזה של הרוקנרול, שפה ההולמת בלב כמו תופים וחותכת את האוויר כמו מיתרי הגיטרה החשמלית. ועם זאת, הספר הזה הוא גם ספר שירה עדין ורך, שלצד העוצמה אינו חושש להביע חולשה והיסוס.
ביד אומן וברגישות פורשת זהר את עולמה הפנימי והעמוק, שבו שזורים יחד סיפור חייה, מערכות היחסים המשפחתיות, האהבות והחיפוש האינסופי אחר משמעות. היא מביאה לספרה קול ייחודי הנע בין קשיחות לפגיעות, ויוצרת מפגש מרתק בין מילים לצלילים, בין רוך לעוצמה.

67 עמודים, 70 ₪ 

התרת נדרים מאת אסנת אלדר
בתוך מרחב ציבורי המחפש קולות מפויסים, אך בעיקר שומע קולות קיצון – בוקעת שירה אחרת. כזו הנובעת מהשבר, אך שואפת לתיקון. בספר התרת נדרים, מציבה הרבָּה ואשת החינוך
אסנת אלדר קול נדיר בספרות הישראלית: קול יהודי וליברלי, שורשי ואישי, נועז ופיוטי.
זהו ספרה השלישי של אלדר, אישה החיה בין עולמות: חילונית ודתייה, ירושלמית וקיבוצניקית, חוקרת מקרא ורבה רפורמית. בשיריה, נכרכים יחד משבר אמוני ואזרחי – מול הדת, מול המדינה, מול האידיאלים שליוו את החברה הישראלית – עם כמיהה עמוקה לזהות חדשה, מורכבת יותר, מתחדשת.
ארבע דרישות
דָּרוּשׁ יָם
לַעֲבֹר בְּתוֹכוֹ בֶּחָרָבָה.

דְּרוּשִׁים מַיִם מְרַפְּאִים
לְהִוָּלֵד מִתּוֹכָם כְּבָרִאשׁוֹנָה.

דָּרוּשׁ מִדְבָּר
לַעֲבֹר עָלָיו אֶת יִסּוּרֵי הַגְּדִילָה הַמְּחֻדֶּשֶׁת.

דָּרוּשׁ מָקוֹם מֻבְטָח
לַחְזֹר אֵלָיו מִן הַמֶּרְחָבִים.

השירים נכתבו בתוך מציאות היסטורית ורגשית רועמת: מחאה אזרחית, התפוררות אמון בשלטון, השבעה באוקטובר, מלחמה. אלדר משמיעה קול אחר, המשלב שפה מדוברת עם לשון מקראית, מטען אישי עם עולמות של טקסט ומסורת. היא לא מבקשת להכריז, אלא לשאול. לא להוכיח, אלא להנכיח. ודווקא מתוך עמדה של ״גם וגם וגם״ – נולד קול המצליח לגעת בלב השבר ולקרוא לאפשרות של ריפוי. התרת נדרים מצטרף לקולות המבקשים לרפא את החברה הישראלית, לא בכוח, אלא בשירה. לא בצעקה, אלא באחריות.

עריכה: אלון ארד | 89 עמודים, 68 ₪ 
 

ומה אם הליבידו לבדו? מאת רועי ליטן
ספר הביכורים של רועי ליטן, "ומה אם הליבידו לבדו?" חושף שירה בעלת כנות חדה, לעיתים מצחיקה, אך תמיד נוגעת עד כאב. זהו מסע שירי־אישי של גבר הומו תל־אביבי בשנות הארבעים לחייו, המבקש למצוא שייכות ואינטימיות בתוך שגרת החיים העירונית, התובענית.
*
עַל הַמִּדְשָׁאָה
כְּמֵיטַב הַקְּלִישָׁאָה.
אִם לוֹמַר, אָז
בִּמְלוֹא הָעָצְמָה:
בֶּאֱמֶת תּוֹדָה שֶׁנִּשְׁאַרְתָּ
אַתָּה.
בְּלִי שֶׁאָמַרְתָּ
וְעָשִׂיתָ דָּבָר הִשְׁאַרְתָּ
אוֹתִי
כְּפִי שֶׁהִגַּעְתִּי
אֲנִי.
לְבַדִּי.

ליטן, נולד בתל־אביב וגדל בחולון, מעצב גרפי בהכשרתו ובוגר מדעי החברה והרוח. בספר הביכורים שלו הוא מתיר את הסכר ומכניס אותנו באומץ נדיר אל תוך עולמו – עולם של כמיהה לאהבה, זיכרונות ילדות, דייטים, אפליקציות, שיחות עם המשפחה, וגם רגעים של שתיקה, התבוננות פנימית ושברון.
בין אם זה שיר על עונג גופני רגעי או שיחה דמיונית עם קקטוס – הכול נאמר בישירות פיוטית, בהומור עצמי אך גם בעוצמה רגשית. השירים, המלווים באיורים של עומר מוסרי ונוצרו בדיאלוג מתמשך עם המשורר, מעניקים ליצירה נופך חזותי־נפשי נוסף המעמיק את החוויה.

ומה אם הליבידו לבדו? הוא קול חדש ונועז בשירה העברית העכשווית. קול של גבר המביט בפגיעות גאה על עולמו – ומציע לקורא להעז להביט גם בעצמו.

עריכה: נעם פרתום| 98 עמודים, 68 ₪ 
 

פשר ההרדוף מאת נירית צור־מגיד
ספר השירה המרתק פשר ההרדוף מביא קול אישי ונוקב, ושירה עשירה ומורכבת, הנוגעת באופן ישיר בכאב, בזהות ובשינוי. בכתיבה אמיצה הוא עוסק בנושאים מושתקים – טראומה, מגדר, מיניות, מחלות נפש וזהות. הוא מסע פואטי אל עומק הנפש, אל המתח שבין קיום לשבר, בין גוף לרוח, בין מילה לאילמות. 
באמצעות כתיבה השואבת השראה מהשירה העברית הקלאסית והמודרנית, נירית צור־מגיד חוקרת טרנספורמציות נפשיות, אהבה וחידלון, מוסכמות וחירות. זהו ספר של לידה מחדש – של שפה, של זהות, של הבנה עצמית. הוא עוסק במתח שבין עבר להווה, בין צלקות לריפוי, בין גבולות לתשוקה לפרוץ אותם. 
אנורקסיה | נירית צור־מגיד
אֲנִי שׁוּב מְרַחֶפֶת לְצַד לִילִיּוֹת
וּפוֹגַעַת בַּגּוּף הָרָזֶה, הַכָּעוּר.
עַצְמוֹתַי לֹא נוֹשְׂאוֹת אֶת רַגְלַי – דָּלִיּוֹת
הַקּוֹרְסוֹת עַל פְּנֵי קֶרַח דּוֹקֵר וְקָעוּר.
מַבִּיטָה בִּסְלִידָה בְּמִזְנוֹן מַעֲנִים,
מְקִיאָה אֶת תָּכְנָם בֶּחָלָל הַקָּפוּא.
גֻּלְגַּלְתִּי נִזּוֹנָה מִקָּתְלֵי עֲנָנִים,
קֵבָתִי – מִטִּפּוֹת הִגָּיוֹן שֶׁנָּדְפוּ.
הַלֵּילוֹת מַבְעִיתִים אֶת וְרִידַי הַלְּבָנִים
וְחוֹרְטִים בִּבְשָׂרִי מַתְכּוֹנִים אֲפֵלִים.
וַאֲנִי מַטְמִינָה בְּכִיסַי אֲבָנִים,
מַרְחִיקָה מֵעָלַי אֶת הָעֹז לְהַחְלִים.

נירית צור־מגיד נשואה לשי, אם לשני ולשניר, מתגוררת בפתח תקווה, בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ותואר שני בייעוץ חינוכי עם התמחות בחינוך מיוחד מאוניברסיטת תל־אביב. במשך שנים רבות שימשה יועצת חינוכית בחינוך המיוחד וכמאמנת אישית והובילה תהליכים עם ילדים, בני נוער ומשפחות. שירתה נולדה מתוך המקומות הללו. 

עריכה: דורי מנור | 97 עמודים, 68 ₪ 

מוזמנים לעקוב אחרי הוצאת קתרזיס בפייסבוק, אינסטגרם ובאתר ההוצאה