מצרכים (ל-2 חלות גדולות(
1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח לחלות/לחם)
2כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף מלח
שליש כוס שמן קנולה
2 ביצים
2.5 כוסות מים חמימים (בערך – להוסיף בהדרגה)
לציפוי
ביצה טרופה עם כפית מים
שומשום/קצח – לפי הטעם
הוראות הכנה
הכנת הבצק
1. מניחים בקערת מיקסר (או ידנית) קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. מתחילים לערבב במהירות איטית.
2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במשך כ-8–10 דקות (במיקסר עם וו לישה) עד שהבצק רך, חלק וגמיש.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 3 דקו נוספות.
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח – כשעה עד שעה וחצי.
קליעה בצורת מפתח
5. חלוקה: לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 רצועות שוות (או יותר, תלוי בגודל הרצוי). 6 רצועות ישמשו ללב בצורת צמה עגולה ו-2 רצועות לצמה ארוכה – הידית של המפתח.
6. יצירת הלב: יוצרים שתי צמות של שלושה חוטים כל אחת. מסדרים אותן זו מול זו בצורת לב ומהדקים את הקצוות יחד למרכז הלב – כך שיתקבל מראה של חלה עגולה בצורת לב מקלעת.
7. הידית: יוצרים צמה ארוכה מ-2 רצועות הבצק הנותרות ומהדקים את קצה הצמה ללולאה התחתונה של הלב כך שנראה שהלב 'נמשך' כלפי מטה כמו מפתח. אפשר לסובב מעט את קצה הצמה בצורת קרס או סלסול דקורטיבי.
8. מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומניחים את החלה המעוצבת מעליו. נייר האפייה מונע הדבקה ומקל על ההעברה לאחר האפייה.
9. התפחה שנייה: מכסים את החלה בעדינות במגבת ומתפיחים שוב כ-30–40 דקות בטמפרטורת החדר.
אפייה
10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
11. מברישים את החלה בעדינות בביצה טרופה. אם רוצים – מפזרים שומשום או קצח.
12. אופים על נייר האפייה שבתבנית במשך כ-30–35 דקות, עד שהחלה מזהיבה היטב ונראית אפויה גם בתחתית.
13. מצננים על רשת כשהיא מונחת עדיין על נייר האפייה ורק לאחר מכן מסירים את הנייר.
המתכון מוגש באדיבות המותג "הוסטס". ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן אינטרסן www.Intersun.co.il