חג העצמאות הוא הזמן שבו כולנו נפגשים לחגוג סביב המנגל – עם החברים, המשפחה והרבה בשר. אבל רגע לפני שהגריל מתחמם – ממליצה לאזן את השולחן עם כמה סלטים קלים, צבעוניים ובריאים שיעשו את ההבדל?

לפניכם מספר רעיונות מהירים לסלטים שאפשר להכין מראש, לקחת איתכם כאורחים – או להגיש כשאתם מארחים. בלי להסתבך, בלי מצרכים מיוחדים ועם הרבה טעם טוב.

סלט ירוק עם טוויסט: תערובת עלים ירוקים (רוקט, חסה, בייבי תרד) עם פרוסות תפוח עץ, גרעיני דלעת קלויים ומעט שמן זית ולימון. מרענן ומתאים לכל ארוחה.

סלט עגבניות שרי וצנוניות: פורסים עגבניות שרי בשלושה צבעים עם צנוניות פרוסות דק, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ובלסמי מצומצם – בום של טעמים וצבע.

סלט קינואה וירוקים: קינואה מבושלת (אפשר להכין יום לפני), להוסיף מלפפון, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק ולימון סחוט, לתבל בשמן, זית לימון ולקשט במעט גרגרי רימון.

מקלות ירקות עם מטבלים קלילים: מקלות של גזר, מלפפון, סלרי ופלפל עם טחינה דלילה עם נענע ושום, או ממרח אבוקדו קליל – פתרון נהדר לנשנוש בין הביסים של המנגל.

סלט חצילים קלויים ופלפלים: חצילים קלויים עם פלפלים בצבעים, שום כתוש, לימון ופטרוזיליה – תוספת מעולה גם טעימה וגם שומרת על הקלוריות.

"לא צריך לוותר על הבשר או הקינוחים – רק לאזן. כשיש הרבה ירקות על הצלחת, הרבה יותר קל לשמור על גבולות מבלי להרגיש שוויתרנו על משהו.".

אז בפעם הבאה שאתם מוזמנים למנגל – תביאו איתכם קופסה של טוב. גם תשאירו רושם, גם תיהנו בעצמכם – וגם תעשו זאת בלי רגשות אשם.