מצרכים
5-6 כפות שמן
כף גדושה פפריקה חריפה
כף צ'ילי גרוס
1.5 כפיות מלח
4 כפות גדושות רסק
כפית גדושה קימל טחון
כף גדושה כמון
מיץ מלימון שלם
3-4 כוסות מים
דג לבחירה
הוראות הכנה
1. מחממים את השמן בסיר סוטז'.
2. מוסיפים את הפפריקה והצ'ילי ומטגנים מעט.
3. מוסיפים רבע כוס מים בשתי פעימות כדי לעצור את הפפריקה מלהישרף.
4. מוסיפים 3 כפיות שום כתוש ומטגנים עוד קצת.
5. מוסיפים עוד מים (חצי כוס) ומערבבים היטב.
6. מוסיפים כוס מים שלמה ומערבבים עד למרקם סמיך.
7. מוסיפים את הכמון והקימל וכן מיץ לימון ועוד כוס מים (הרוטב צריך להיות סמיך כי הדג מגיר נוזלים).
8. מסדרים את הדג, מכסים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים במשך כחצי שעה על אש נמוכה.
המתכון מוגש על ידי השף גיל אבירם באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il