חברות מיזם האירוח הביתי "נשים וסיפורים בירושלים", מקיימות פעילויות מיוחדות לחנוכה. האירוח כולל מפגש, שיחה, סיפור חיים, סדנה, פעילות משותפת, הפרשת חלה או הכנת תבשיל וכיבוד קל. כל המארחות בחנוכה ייתייחסו בכל מפגש לנושא גבורת נשים בכלל, ובמלחמת חרבות ברזל במיוחד. האירוח מתקיים בתיאום מראש בלבד ישירות מול המארחות.

מיזם "נשים וסיפורים בירושלים" הוקם ביוזמת עיריית ירושלים, ומהווה דוגמא לתיירות חברתית במסגרתה נשים מארחות בביתן יחידים וקבוצות, מספרות את סיפור חייהן, ומאפשרות הצצה נדירה לביתן ולאורח חייהן המיוחד בשילוב כיבוד קל. בקהילה חברות נשים מכל קשת החברה הירושלמית: חילוניות, חרדיות, דתיות לאומיות, נוצריות וערביות.

היוזמה, הפועלת באמצעות המחלקה לקידום נשים באגף חברה של העירייה, הוקמה לפני כעשור, מתוך רצון לאפשר לנשות העיר ליהנות מעצמאות כלכלית, תוך יצירת מודל של שיתופי פעולה ביניהן, תמיכה ולמידת עמיתות.

האירוח הביתי הוא אחת המגמות הבולטות בתעשיית התיירות העולמית. יותר ויותר תיירים מביעים עניין בתיירות שהיא "מחוץ למסלול" באמצעות היכרות עם האוכלוסייה המקומית באשר היא, במנהגים, מאכלים, אורח חיים, פולקלור ועוד. פעילויות חנוכה 2024 מיועדת לקבוצות, לנשים ולגברים. האירוח מתקיים בבתי הנשים. פרטי כל הנשים מופיעים באתר:

https://www.jerusalem.muni.il/he/residents/promoting-women/women-and-stories/

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "התיירות הביתית תופסת תאוצה בארץ ובעולם. למעלה מ-80% מעסקי התיירות הביתית בישראל הם בהובלת נשים וזו גאווה גדולה. הביקור בבית המארחות מאפשר הצצה לעולמן, לתרבותן, מנהגיהן, תחביביהן או מקצוען. את כל אלה חולקות המארחות עם אורחיהן ומשתפות אותם בסיפור חייהם האישי. עיר הבירה ירושלים מובילה גם בתחום הזה, שהרי היא מקור בלתי נדלה לסיפורים, למסורות, לתרבויות ולאירועים היסטוריים בעלי משמעות לעם ישראל ולעם היהודי כולו. חג חנוכה שמח ירושלים!"

העיר העתיקה וסביבותיה

אפרת חלמיש, חן המקום, אירוח ביתי בעיר דוד

מוזמנים להדלקת נרות בביתה של אפרת חלמיש, מחלוצי ההתיישבות בתוככי עיר דוד לפני למעלה מ-30 שנה. הדלקת נרות משפחתית שמחה ומאירה עם שירים ומטעמי החג הביתיים אל מול החומות.   מפגש ושיח פתוח על טעם החיים במקם בו נולדה ירושלים. על ה'מכביות' מתקופת דוד, החשמונאים ו"הלביאות" של ימינו. קבלת כוחות חוסן, אמונה והרבה אור לימי המלחמה, בימים ההם ובזמן הזה.  אפשרות לערב ניגוני אור ירושלים/ סדנא יצירתית.

כמה: 55  ש"ח לאורח בקבוצה

מתי: בשעות הבוקר/הצהריים/הערב, לקבוצות ,בהזמנה מראש. 

לפרטים והרשמה: 052-3331786

צילום: אפרת חלמיש, חן המקום בעיר דוד

דפנה קנדל, הרובע המוסלמי

"מפגשים" סיפורי גבורה וחיזוק, החיים בירושלים, הגבורה היום יומית. הדלקת נרות משותפת.

מוזמנים למפגש אצלי בסלון לשיחה  מלב פתוח,  סיפור החיים שלי, אמא ל-11, המתגוררת בצפון העיר העתיקה כ-26 שנים. דרך סיפורה ההיסטורי של ירושלים. ניגע בחיים היום, הביטחון, דו קיום קניות ועוד. מוזמנים להתאהב מחדש בעיר הקסומה. האירוח כולל כיבוד קל  קפה ועוגה, ותצפית להר הבית ומורדות רכס הר הצופים.

כמה: 100 שח לאדם בקבוצה משפחתית  של עד 4 אנשים.50 שח לאדם בקבוצה של 20 איש

מתי: בתאום מראש

לתיאום: 058-7864861

צילום: ברכי זרביב

 

מרכז העיר ונחלאות

דלילה שמש, מורת דרך ואירוח ביתי בנחלאות

עיד אל חנוכה בדגש על גבורת נשים

מפגשי סיפורים בבית ירושלמי אותנטי בנחלאות עם הדלקת חנוכייה סיפורי ושירי חנוכה בדגש על עוצמות נשים בעבר ובהווה.

סיורי חנוכיות בשעות היום והערב בסמטאות הנחלאות או ברובע היהודי בדגש על סיפורי החנוכה ובדגש עוצמות נשים שבזכות תושייתן הובילו לניצחון המכבים עליהן לא שמעתן.

סיור עוצמתי ומרגש על מנהגי עדות וסוגי חנוכיות שונות המאירות את סמטאות ירושלים.

האירוח הביתי מתקיים בבית שנראה כמוזיאון משנות ה-50, שזור בסיפורים ירושלמיים בטעם של פעם, עם רומנסות בלדינו ומערכוני משחק. משך האירוח כשעה וחצי ,כולל כיבוד קל.                 

כמה: 1400 ש'ח לקבוצות עד 30 איש

מתי: אירוח בימים א-ו, בשעות 10:00-22:0, כל ימי החנוכה, בתיאום מראש. הבית נמצא במרכז העיר סמוך לרכבת הקלה. 

לתיאום: 050-8679877

צילום: יח"צ

 

רחבי העיר

זיוה איילון מבית הכרם, קרמיקה ופיסול

סדנת חנוכיות, ניתן לתאם סדנאות  חוויתיות, פרטיות, משפחות, קבוצות קטנות, זוגות ועוד. הפעילות מתקיימת בהדרכה אישית ומקצועית ובאווירה חמה ונעימה, בסטודיו עם תה צמחים ועוגיות ביתיות.

משך הסדנה כשעתיים

כמה: 150 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש

לתיאום: 050-7422412

צילום: זיוה איילון

 

נעמי עמדי - לגעת באור מסע בין קהילות

מסע על קשר בין דורי לתרבות קהילות שכנות.

קבוצה עד 10 משתתפים – בביתה של נעמי בשכונת מלחה. קבוצות גדולות יותר - בסיור בנחלאות. משך הפעילות כשעה וחצי, האירוח כולל כיבוד קל

כמה: 50 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש

לפרטים והרשמה: 052-846-0778

 

שושנה בכר

נופש בריאות בשיטת השמות ואירוח ביתי

סדנת גילוי כוח הגבורות הנפשיות והרגשיות בימים ההם בזמן הזה.

כמה: 36 ש"ח למשתתף כולל כיבוד קל, 52 ש"ח עם סיור חנוכיות והכנת קרפים. כולל הדלקת נרות

מתי: בתאום מראש

לפרטים והרשמה: 052-382-8665

           

האמנית שנינה טאוסון, CASA TOUSON  אירוח בביתה בגילה

סדנת אמנות לכל המשפחה/קבוצה, ארוחה והדלקת נרות או סדנת קולינרית

עד 10 אורחים.

כמה: 1000 ₪ לקבוצה

מתי: בתיאום מראש.

 לפרטים והרשמה: 050-7812031

צילום: שאול טאוסון

 

נפלאות עין כרם – מארחות ביתיות בכפר הציורי של ירושלים

אפרת בן יהודה לוין - "על הניסים"

אפרת בן-יהודה לוין, משוררת, שחקנית ומנחה סדנאות. מזמינה לחלוק איתה את המסע שלה, על הניסים שביום יום, העין השלישית ההולכת ונפקחת, וספר פילאי. נסייר בביתה עליו נכתבו מאמרים במגזינים בהולנד, אנגליה, פראג, איטליה וסין. הבית משלב ארכיטקטורה ערבית מהמאה ה19 עם מודרניזם ועיצוב מרוקאי.

במטבח, לב הבית יוגש תה ועוגיות מרוקאיות.

ניתן גם להזמין מפגשי כתיבה מיוחדים או מפגשי התנסות במדיטציות שונות. בואו באהבה.

כמה: 800 ₪ לקבוצה

מתי: בתיאום מראש

לתיאום: 054-5497796

           

כנרת בוטיל מעין כרם, בת הכפר חוויה תימנית אותנטית כולל כיבוד קל

סיפורי נסים ועוצמה נשית בעין כרם בסיור מרגש

כמה: 50 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש

פרטים והרשמה: 052-3466426

צילום: יהודית הרפז

 

נחמי גפני - עתיקא קדישא - הבית היהודי בכפר עין כרם

בית פתוח, הדלקת נרות, סיפור השראה וניסים של בעלי הבית, כיבוד קל ושירה סביב נרות החנוכה.

כמה: 15 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש, כל ימי חנוכה, החל מהשעה 16:00 והלאה

פרטים: 054-622-2770

 

האמנית רות חביליו, עין כרם

מפגש אישי עם האמנית רות חביליו בביתה העתיק ובסטודיו לציור על אריחים שבלב עין כרם.

הזמנה לעולם בו האמנות, האדריכלות וההיסטוריה שזורים זה בזה ובחיי היום יום של האמנית.

חג החנוכה מתכתב עם גבורה וזו הזדמנות נהדרת לצלול לסיפורים משפחתיים על גבורה ואחוות נשים: אמה, חיה חביליו, היתה לוחמת ומפקדת בקרבות להגנה ולשחרור ירושלים במלחמת העצמאות, וסבתותייה, שרינה הספרדייה וגולדה האשכנזייה, כל אחת בדרכה המיוחדת.

המשתתפים יחשפו לתהליך היצירה ולמקורות ההשראה של רות: מראות עין-כרם ושביליה, ושורשי משפחתה הירושלמית, הנטועה מזה דורי דורות בארץ, שאף נטלה חלק פעיל בשחרור ירושלים ובהקמת המדינה.

המתארחים בסטודיו, בפטיו ובביתה העתיק ייהנו מנקודת התצפית במרפסת הגג, מסיפור המקום ומהסיפור אודות תהליך שיקום מבנה האבן היפהפה מבלי לגרוע מאופיו וקסמו המיוחד. כל אלו חוברים לצבעוניות משובבת הנפש של הגינה המתכתבת עם שלל צבעי האריחים המצוירים  בסטודיו.  האירוח כולל שתייה וכיבוד קל.

כמה: 50 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש

לתיאום: 052-3526995

צילום: מאוסף המשפחה

 

שושנה קרבסי - מסיבת האהבה של סולטנה בבית העתיק בעין כרם

״איראורים״ - מפגש שירה ומורשת עם המשוררת שושנה קרבסי בביתה שבעין כרם במשולב עם סיור בבתי נשים מאירות ומעוררות השראה. חווית ביקור בבתים עתיקים בעין כרם, סיפורי בעלי הבית וסיפורי עין כרם ומפגשים עם נשים מעוררות השראה. המפגשים כוללים כיבוד קל, ומיועדים לקבוצות.

כמה: 85-120 ₪ למשתתף

מתי: בתיאום מראש

לתיאום: 050-2452800

צילום: שושנה קרבסי

 

לפרטים נוספים על כל המארחות:

https://www.jerusalem.muni.il/he/residents/promoting-women/women-and-stories/