בשורה משמחת לציבור הדתי המשתמש בשתלי שמיעה (שתלים קוכליאריים) בישראל ובעולם כולו: חברת סונובה ישראל מודיעה כי דגמי מעבדי הדיבור המתקדמים
Naida CI Q30, Naida CI Q90, Naida CI M90 ו-Sky CI M90
קיבלו אישור הלכתי לשימוש בשבתות וחגים. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שמערכת שתל שבלול מקבלת אישור מהמכון המדעי טכנולוגי להלכה, שאמון על בירור ההלכה על מנת להתמודד עם השאלות שמעורר שילוב הטכנולוגיה בחיי האדם בהיבט יהודי, וכן לפתח טכנולוגיות שיאפשרו שימוש במכשירים המתחדשים תוך שמירה על ההלכה.
האישור ניתן על ידי ראש המכון הטכנולוגי להלכה, הרב אברהם משה הלפרין, לאחר בדיקה מקיפה שנעשתה על ידי פוסקים מובילים בתחום ההלכה. הבדיקה מצאה כי מכשירים אלו, במצב 'קבוע', אינם יוצרים השפעות דינאמיות כתוצאה ממעבר בין סביבות שונות. האישור תקף לכל תתי הדגמים והצבעים של הסדרות הנזכרות, ומאפשר למשתמשים הזקוקים לשתלים להמשיך להשתמש בהם ללא חשש במהלך השבתות והחגים. בהנחיות ההלכתיות נכללות גם הוראות לשימוש בסוללות חד-פעמיות ולהפסקת פונקציות בלוטות׳ במכשירים לפני כניסת השבת או החג.
האישור שניתן למערכת שתל השבלול של AB הינו ייחודי וזו למעשה המערכת הראשונה בעולם מסוגה המאושרת על ידי המכון לשימוש בשבת וחג.
מהם שתלי השמע AB ולמה הם חשובים?
שתלי השמע של חברת AB, חברת בת של תאגיד סונובה השוויצרי, הם מכשירים מתקדמים המסייעים לאנשים עם ליקויי שמיעה לשפר את איכות חייהם בצורה משמעותית. המכשירים פועלים באמצעות שתל המושחל לאוזן הפנימית ומעביר אותות חשמליים ישירות לעצב השמיעה, ובכך מאפשרים למשתמשים שלקות שמיעתם עמוקה מכדי להיות משוקמים באמצעות מכשירי שמיעה, לשמוע בצורה טבעית וברורה.
הדגמים המאושרים נחשבים למובילים בתחום זה בשל הטכנולוגיות המתקדמות שהם משלבים, הכוללות עיבוד אותות מתקדם, התאמה אישית לכל משתמש, קישוריות בלוטות' לרוב מכשירי ה-SmartPhone (אנדרויד ו-iOS), ועמידות גבוהה. ערכת מעבד הדיבור אותה מקבל מושתל של חברתAB כוללת ערכה למים (לשחייה ורחצה), וערכת קישוריות (בלוטות’ מובנה במעבד) המאפשר הזרמת שמע ישירה ונוחה לשתל מ- ואל כל התקן עם בלוטות׳.
חברת AB (Advanced Bionics) היא חברה אמריקאית ואחת מהיצרניות המובילות בעולם בתחום פיתוח מערכות שתלי שבלול. באופן ייחודי AB זוכה לשיתוף פעולה הדוק עם חברת מכשירי השמיעה פונאק בתחום המחקר והפיתוח. נציגתה הבלעדית של AB בישראל היא חברת סונובה ישראל (שטיינר מכשירי שמיעה), המייצגת אותה משנת 1998.
אריק שטיינר, מנכ"ל סונובה ישראל: "האישור ההלכתי למעבדי שתלי השמע שלנו מהווה הישג חשוב ואבן דרך משמעותית עבור הציבור היהודי. אנו מבינים את החשיבות הרבה של שימוש בטכנולוגיות מתקדמות בצורה שמכבדת את אורח החיים הדתי, ואנו גאים שהמכשירים שלנו הם הראשונים והיחידים העומדים בסטנדרטים ההלכתיים הגבוהים ביותר של המכון המדעי טכנולוגי להלכה. האישור מאפשר לנו להמשיך ולהעניק פתרונות שמיעה איכותיים לכלל הציבור, ולהבטיח שכל אחד יוכל ליהנות מאיכות שמיעה טובה ללא מגבלות, גם בשבת וחג.״






