מצרכים לפיתה
כוס מים
כפית וחצי שמרים
קמצוץ סוכר חום
360 גרם קמח
2 כפות שמן זית
כפית מלח
מצרכים למילוי
160 מ"ל שמן זית
80 מ"ל חומץ
מלח
פלפל שחור
500 גרם פילה בשר בקר
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפיות פפריקה
כפית הל
חצי כפית קינמון
1 בצל
מצרכים לכריכים
בצל אדום
כוסברה
נענע
לימון/ליים
עגבניות שרי
מלפפון
טחינה
הוראות הכנה
1. הכנת הפיתה: מחממים מים עד שהם בטמפרטורה חמימה וממיסים את השמרים והסוכר בתוכם.
2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח היטב. יוצרים שקע באמצעות כף ושופכים אליה את המים והשמן. מערבבים היטב עם כף עד שהתערובת מתאחדת, ומניחים לבצק לנוח תחת מגבת נקייה למשך 15 דקות.
3. לאחר מכן, לשים את הבצק על משטח מפוזר בקמח, מקפלים ומעצבים אותו לכדור מספר פעמים במשך כ-5 דקות.
4. מניחים שוב לבצק לנוח בקערה, מכוסה במגבת נקייה ויבשה למניעת קרום בזמן התפיחה.
5. הכנת מילוי הבשר: מערבבים בקערה את השמן, החומץ, המלח, הפלפל והתבלינים. מניחים את התערובת בקופסה גדולה, חותכים את הפילה לחצי או לשליש, ומניחים אותם בתוך התערובת. צובעים אותם ומשרים במשך כ-15 דקות לבשר רך וטעים.
6. קולים וחוצים את הבצל, לשפד חצי אחד של הבצל, ואת הבשר אחריו לסיים עם החצי השני של הבצל.
7. אופים בתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות.
8. ממשיכים עם הפיתה, מחלקים את הבצק ל-8–10 חלקים (תלוי בגודל הרצוי), מגלפים אותם לכדורים ומניחים להם לנוח למשך 5 דקות.
9. יוצרים פיתות בקוטר של 15 ס"מ ועובי 3–4 מ"מ.
10. בינתיים, מחממים מחבת ומטגנים את הלחם משני צדיו עד שהמחבת חמה מאוד.
11. חותכים סלט למילוי הלחם, מוסיפים את הבשר שנצלה כמו קבב, ומשלבים עם מלפפון, עגבניות שרי, בצל אדום קצוץ, עלים של נענע וקצת טחינה.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה