לילות הקיץ הם הזדמנות מצוינת לצאת מהבית לפעילויות מיוחדות בשעות הלא שגרתיות של היממה. מזג האוויר נעים, הכוכבים מעטרים את השמיים והטבע משנה את פניו. במיוחד לכבוד לילות הקיץ הנעימים, מזמינה עמותת תיירות חבל מודיעין את המבקרים באזור להצטרף אליהם לחגיגות פסטיבל לילות קיץ שיגרמו להם להתאהב במרחב הכפרי של יער בן שמן. שפע של חוויות ופעילויות מרתקות לזוגות ולמשפחות בשעות הלא שגרתיות של היממה - משקיעה ועד זריחה.

לאורך ארבעת ימי הפסטיבל, יתקיימו סיורים בשעות הנעימות של היממה: סיור לאור ירח מלא עם מדריך הטיולים יותם יעקובסון באזור תל חדיד, בו יגלו המבקרים את סודות יער בן שמן בלילה; רכיבה בשקיעה בין השדות והמטעים אל מושב מזור, בו יתארחו בעגלת הקפה 'לה בוסתן' לפינוק ונשנוש טעים; סיור זריחה בתל גמזו עם מדריך הטיולים אופיר עקיבא, בו ייהנו מזריחת השמש בין גבעות יער בן שמן המוריקות; סיור בין ערביים בנאות קדומים היפהפה, הכולל גם ארוחת ערב המבושלת בשטח לאור פנסים; וניווט לילי למשפחות בתל חדיד עם עמותת הניווט בין מטעי הזיתים לעבר תצפית הלילה בתל חדיד.

במושב ברקת ייערך 'מעגל אהבה חבאני' ייחודי שימחיש את מעגל הנישואין, כפי שנחגג בעבר ובהווה על פי מנהגה של הקהילה המיוחדת שעלתה מחבאן שבדרום מזרח תימן. בחגיגה ישתתפו שלושה דורות שיכניסו את המבקרים בשירה ובריקודים לטקס החינה והחתונה החבאניים, כולל אוכל מסורתי והרקדה. רות בן אבי מלפיד תארח מפגש מיוחד בעקבות 'האישה היהודייה במרוקו', בו תספק הצצה אל עולמן של הנשים שחיו במדינה מוסלמית, מסורתית ופטריארכלית במאות ה-19 וה-20, תוך טעימה והכנה של ספינג', מאפה מסורתי בשם בריר ועוד.

בנוסף, יתקיימו גם מופע תיאטרון בובות בחצר של סבא מוטי, מסיבת אוזניות וצבע משפחתית לצד סדנת ציור בזריחה אצל נורית רינסקי, סדנת קליעת סלים במים, סדנת הכנת מסיכות חימר, מכירת בגדי וחפצי וינטג', סיור וסדנת הנבטה בחווה ההידרופונית 'שורש ועלה' והאומן פיליפ רנצר יקיים מפגש אומן בסטודיו הייחודי שלו.

ובגלל שאי אפשר בלי קצת אוכל טעים – פיצה 'לה קלברזה' יוצאת בפופ אפ אפרטיבו מהנה ממש כמו באיטליה, 'הכפרייה' בבית נחמיה תציע ערב יין ואוכל איכותי, הסופרת עידית שכטר-פייל תקיים שיחה סביב השולחן בעקבות טקסטים של אהבה ואהבה לטקסטים בליווי גבינות, יין וסנדוויץ' הסתתים המפורסם של מאיר שלו, מחלבת מרקוביץ' מזמינה לחוויה טעימה עם גבינות חלב כבשים בעבודת יד ויקב 'נטוף' יארח לטעימות יין.

ימי הפסטיבל: 16-19.8.

לפירוט כל הפעילויות ודרכי ההרשמה: עמותת תיירות חבל מודיעין, www.thm.org.il.