"מקום Makom"
עבודתה החדשה של נעה ורטהיים הכוריאוגרפית והמנהלת האמנותית של הלהקה בשיתוף עם רנה ורטהיים קורן
ב"מקום Makom " עוסקת נעה ורטהיים במישור הקיומי ובשדה הרוחני ומערבת את הפנים עם החוץ. בין שני אלה היא מרגישה את ההשראה שבתנועה. שם נמצא "החיפוש שמבקש לשוב אל המקום שמקרב אותנו אל עצמינו " היא אומרת.
כשהיא מתבקשת להסביר את העבודה היא מפשטת : "העבודה עוסקת ב"צלם" וב"תבנית". הצלם הוא התוכן, הרגש, הנשמה וכל המערכת הפנימית . התבנית היא הגוף, המבנה שעוטף ומחזיק את הכל . בין שני אלה נמצא הזמן -אחד האתגרים הגדולים. כולנו יודעים שבאיזשהו שלב נעצור בין אם מוקדם ובין אם מאוחר. במקום הזה של הזמן מתעוררות שאלות הקשורות בחוויה הישרדותית "איך הוא נגמר? היכן הוא נופל? ואתן ההבנה שעכשיו אנחנו נמצאים במרחב, במקום בזמן ומסה של הגוף וזה כל מה שמתקיים. מבנה קסום שאנחנו נולדים אתו וצריכים לפענח אתו את שבילי החיים" .
המוסיקה ליצירה נכתבה על ידי רן בגנו , עיצוב תלבושות – ששון קדם , תאורה - דני פישוף , תפאורה זוהר שואף
רקדנים יוצרים :מיכה איימוס ,שון אולס, איתי פרי, עדן בן שימול, רות בן דוד, אילן גולובוביץ, שני ליכט, תיאו סאמזווט
ע. כוראוגרפית: רינה ורטהיים קורן מנהלת להקה: סנדרה בראון
לינק לקטע וידאו:
תאריכים :
8.2.23 , יום רביעי , שעה 20:00 – אודיטוריום היכל התרבות העירוני , נתניה
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן
16.2.23 , יום חמישי , שעה 20:00 – מרכז סוזן דלל , תל-אביב .
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן
17.2.23 , יום שישי , שעה 14:00 – מרכז סוזן דלל , תל-אביב .
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן
"פרדס "
כוריאוגרפיה : נעה ורטהיים ולצידה שותפתה ליצירה רינה ורטהיים בשיתוף הרקדנים: שון אולס, קורינה פריימן, עדן בן שימול, מיכה איימוס, איתי פרי ודניאל קוסטה.
מוסיקה: איתמר דוארי תלבושות :ששון קדם עיצוב התאורה: דני פישוף
" 'פרדס' יצירה שנולדה בבית. בית הוא התכנסות שכולנו חווינו בתקופה האחרונה. עבודה שבה הגוף מתכנס לעצמו, מצייר את עצמו ומתחבר לרבדים הרוחניים שלו פנימה. פנימה של כל אדם/רקדן לתוך עצמו לצד הקשר שלו עם המארג המשותף" אומרת נעה ורטהיים .
לינק לקטע וידאו:
תאריכים:
20.2.23 , יום שני , שעה 18:00 – אולם מופעים ע"ש אבני , עין גדי , מועצה אזורית
23.2.23 , יום חמישי , שעה 20:30 – היכל התרבות עפולה
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן
27.2.23 , יום שני , שעה 20:30 – אולם יד למגינים , יגור
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן
28.2.23 , יום שלישי , שעה 20:00 – היכל התרבות מעלות תרשיחא
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – כאן






