א' (השם שמור במערכת) אחת מהאמהות לילד בגן

"ציפינו להתחיל את שנת הלימודים החדשה ברגל ימין, ובתקווה לקבל מסגרת חינוכית שתענה על צרכיי ילדינו. אך ב1.9 כשהגענו, נתקלנו באתר בניה, במקום גן ילדים. מקום שלא ראוי לבני אדם להתחנך בו ובטח לא לילדים.  מקום שיש בו סכנה ממשית לכל השוהה בו.

המבנה לא מיועד לגן ילדים כי אין לו את הצרכים הבסיסיים להיות גן כמו: שירותים, מזגן, חשמל, ניקיון, חצר משחקים, ואיש ביטחון קבוע במקום.

אנחנו כהורים ומשלמי מיסים, צריכים לקבל מבנה ראוי ובטיחותי אשר ישמש כגן ילדים. אנחנו דורשים במיידית טיפול הולם לילדנו ושיעבירו אותם למקום ראוי ובטוח. מדובר בגן חינוך מיוחד, וילדים עם צרכים מיוחדים. כרגע הם נמצאים תחת תנאים לא ראויים, העירייה פשוט מזלזלת בנו. אני והורים נוספים הגענו ביום ראשון לעירייה והצפנו את הנושא בפני שרי דרור מנהלת מנהל החינוך, היא אמרה שהם מודעים לזה, ושאין אפשרות להעביר את הילדים למקום אחר/למצוא מקום חלופי . היא ציינה בנוסף שאי אפשר להביא גם איש אבטחה למקום והבטיחה שתוך כמה ימים 5-10 ימים יעשו את כל המאמצים על מנת לקדם את הבניה ושהיא תדאג לעוד מאוורר לגן, למרות שזה לא עוזר, חם בטירוף והילדים מזיעים שם. אתמול כשבעלי הגיע להשים את הילד בגן הוא נתקל בבעלי תפקידים מהעירייה שדיברנו ביניהם על כך שאין אישור לפתוח את הגן. המזגנים בגן לא עובדים ומאוד חם שם. חסר ציוד בסיסי כמו ספרים ארונות ועוד. הגן ממש חדש ולא הספיקו להביא כלום.אציין שכן שלחו איש אבטחה, אבל זה עדיין לא נותן לנו ולילדים תחושת ביטחון בגלל כל המצב".

תגובת אגף דוברות העירייה לטענות: 

"הגן נמצא בשכונה חדשה בה הוצב מאבטח והוכנסו מזגנים. עדיין מתבצעת בנייה מסביב והגן מטופל במלואו על ידי מינהל חינוך בעירייה".

קרדיט צילום תמונות חצר הגן ההורים.