מצרכים (עבור 12 ארטיקים)

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

90 גרם קמח חיטה

5 גרם אבקת אפייה

30 גרם אבקת קקאו

60 גרם גבינת שמנת

100 גרם סוכר

2 ביצים

כפית תמצית וניל

150 גרם שוקולד מריר

6 כפות מים

שקדים קצוצים (לא חובה)

 

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.

3. מקציפים את החמאה, הגבינה, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואת הקמח, אבקת האפייה ותערובת הקקאו.

4. מערבבים בעדינות כדי לשלב את כל מרכיבי בלילת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתוך תבניות הסיליקון.

5. אופים בתנור למשך כ-20-25 דקות ומחכים שיצטנן לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.

6. לאחר שהתקרר, מכניסים מקל ארטיק לתוך כל תבנית ומניחים במקרר למשך 30 דקות.

7. מחממים את השוקולד והמים בסיר על אש בינונית-נמוכה תוך שמירה על ערבוב קבוע.

8. מוזגים לכוס גבוהה וצרה. טובלים את הארטיקים בבלילת השוקולד ומניחים להם להתקרר על נייר אפייה.

9. מפזרים שקדים קצוצים למרקם ולקישוט (לא חובה). שומרים במקרר עד להגשה.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה