מצרכים לכדורי הפלאפל

חבילת חומוס קפוא

5 שיני שום

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי בצל

כפית כמון

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית אבקת אפייה

שליש כוס קמח

שליש כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

 

מצרכים לפיתה במחבת

2 כוסות קמח לבן

כפית שמרים יבשים

כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

כף שמן זית

חצי כפית מלח

 

מצרכים לטחינה

חצי כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון טרי

חצי כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

 

הוראות הכנה

1. הכנת הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ–30 דקות להתייצבות.

2. לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק. 

3. הכנת הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.

4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות.

5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כשתי דקות מכל צד.  

6. הכנת הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.

7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

מוגש על ידי השפית ג'קי אזולאי ובאדיבות חברת 'אחוה', יצרנית טחינה בישרא