מצרכים (לכארבע מנות)

2 מיכלי פולנטה

300 גרם סלמון חתוך לקוביות בינוניות

4 כפות רוטב טריאקי איכותי

חצי כפית מלח

3 כפות שמן זית

 

מצרכים לצלעות התירס

2 קלחי תירס שבושלו במים רותחים במשך 15 דקות

כוס שמן קנולה לטיגון

כפית אבקת שום גבישי

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

 

מצרכים להגשה

100 גרם פרמז'ן מגורר דק

3 כפות עלי טימין

 

 הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה עמוקה קוביות סלמון, טריאקי, מלח ושמן זית.

2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד להשחמה.

3. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את צלעות התירס עד שהן מתעגלות.

4. מסירים מהשמן ומניחים על תבנית עם תערובת התבלינים (אבקת שום גבישי, פפריקה מתוקה ומלח) ועוטפים את הצלעות מכל הכיוונים.

5. מכינים את גביעי הפולנטה לפי הוראות ההכנה שעל הקופסא.

6. מניחים בצלחת את הפולנטה ומעל מסדרים את קוביות הסלמון ואת צלעות התירס.

7. מפזרים מעל צלעות התירס מעט פרמז'ן וטימין ומגישים.

 

המתכון מוגש באדיבות חברת 'פסטה ריקו', חברה ישראלית שמתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית