מצרכים (לארבעה סועדים)

340 גרם פסטה אורקייטה

צנצנת של רוטב בזיליקום

שן שום קצוצה

עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

150 גרם גבינת מוצרלה טרייה חתוכה לארבע

40 מ"ל שמן זית כתית מעולה

10 עלים של בזיליקום טרי

מלח ים אטלנטי למי הפסטה

מלח ים ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה

1. מרתיחים מים בסיר גדול. כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים מלח ים אטלנטי (7 גרם לליטר מים). שמים את הפסטה במים ומערבבים. מבשלים לפי ההוראות על האריזה.

2. בינתיים, מוסיפים במחבת גדולה מעט שמן זית כתית מעולה ושום. מבשלים עד לקבלת צבע זהוב ואז מוסיפים עגבנייה טרייה ושני עלי בזיליקום.

3. מוסיפים את הרוטב ומבשלים על אש קטנה.

4. מסננים את הפסטה שתי דקות לפני הזמן המוצע ומעבירים אותה לרוטב ביחד עם רבע כוס ממי הבישול כדי לאפשר לפסטה לסיים את הבישול.

5. לאחר שספגה הפסטה את הרוטב, מוסיפים את שמן הזית.

6. מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור.

טיפ מהשף של 'ברילה': השאירו את המוצרלה בטמפרטורת החדר (שעה לפני) לטעם טוב יותר.

זמן הכנה: 10 דקות. זמן בישול: 15 דקות.

 

המתכון מוגש באדיבות פסטה 'ברילה