מצרכים (ל-10 מאפים אישיים)

חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (600 גרם)

3 אגסים בקליפתם מגולענים וחתוכים לשמיניות

200 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת

10 פרוסות דקות פרושוטו של מעדני מזרע

2 כפות דבש

כף עלי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

ביצה טרופה להברשה

 

הוראות הכנה

הערה: על בצק העלים להיות מופשר במקרר במשך לילה. כאשר עובדים עם בצק עלים חשוב שהוא יהיה קר מאוד, אחרת קשה לקרוץ ממנו צורות. ניתן לשים את בצק העלים בקירור עד לתחילת ההכנה ומשתדלים לעבוד במהירות.

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים ממנו 10 עיגולים בקוטר 9 ס"מ.

3. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית.

4. מסדרים במרכז כל עיגול שני פלחי אגס, כפית גורגונזולה מפוררת ופרוסת פרושוטו.

5. מזלפים על כל עיגול מעט דבש. מפזרים תימין ומתבלים במלח ובפלפל.

6. אופים במשך 15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה מבעבעת.

ניתן להחליף את האגס בפרוסות נקטרינה או שזיף.

מגישים חם ונהנים.

 

המתכון מוגש באדיבות חברת 'טיב טעם