מצרכים ל-8-6 מנות

קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)

3 שיני שום כתושות

גבעול מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

2 חבילות קנלוני ריקוטה ותרד קפואים (1 ק"ג)

50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית

 

הוראות הכנה

1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום כתוש, מרווה, מלח ופלפל.

2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-10 דקות נוספות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.

3. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה.

4. מבשלים למשך כ-5 דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי. ובנתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5. יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.

6. מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות.

7. מפזרים גבינת גרוייר, אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת ומגישים מיד.

 

המתכון מוגש באדיבות רשת 'טיב טעם'