מצרכים לבצק

50 גרם שמרים טריים

300 גרם ביצים (6 ביצים M)

300 מ"ל חלב (כוס וחצי)

1 ק"ג קמח

150 גרם סוכר (2/3 כוס)

300 גרם חמאה

25 גרם מלח

 

מצרכים למילוי

300 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר (שליש כוס)

כפית קינמון

 

מצרכים לטופינג

חבילת גבינת פילדלפיה 30%

100 גרם חמאה

4 כפות אבקת סוכר

 

 

 

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח. לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דקות עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק. לבסוף, מוסיפים את המלח לעוד 5 דקות עבודה. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.

2. הכנת המילוי: מערבבים את כל המצרכים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.

3. הכנת הטופינג: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד. שמים במקרר עד לשימוש.

4. הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ. מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה. אופים בחום של 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).

5. כאשר העוגה מוכנה, מרטיבים קלות במי סוכר. לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.

 

המתכון מוגש על ידי הילה בידרמן, כוכבת 'משחקי השף' וכוכבת קמפיין רשת ZAGA פינות אוכל