מצרכים

נתח קצבים 300 גרם

שמן זית

פלפל שחור גרוס

3 פטריות פורטובלו

בצל סגול

בטטה קטנה

שעועית ירוקה (עדיף טרי)

 

הוראות הכנה

1. הכנת הירקות: מחממים תנור לחום של 220 מעלות, קולפים את הבצל וחותכים לחצי, שוטפים את הפטריות, קולפים את הבטטה וחותכים לעיגולים בעובי של אצבע.

2. מערבבים את הכול בקערה עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומסדרים במגש ל-15 דקות.

3. מחממים מחבת בחום גבוה, משמנים, מפלפלים את הנתח וצורבים כל צד למשך שתי דקות ומוציאים.

4. על השמן והמיצים של נתח הקצבים שופכים יין אדום ומורידים משקעים (זה ישמש כרוטב לנתח).

5. רצוי להכניס לעוד חמש דקות לתנור על חום של 220 מעלות כדי לקבל את המידה m לנתח.

הערה: נתח קצבים הוא נתח מומלח אז לא כדאי להמליח לפני צלייה.

 

המתכון מוגש באדיבות שף דודי גולן ממסעדת ׳נינו במושבה'