מצרכים:

500 גרם קמח

180 גרם מים

20 גרם שמרים טריים

10 גרם מלח

325 גרם דלעת צלויה

25 גרם דבש

תבלינים לפי הטעם

חוט קשירה לבישול

 

הוראות הכנה:

1. מתחילים בצליית הדלעת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס וצולים עד שהדלעת מתרככת.

2. ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את שאר המרכיבים: קמח, מלח, דלעת, דבש ותבלינים. לשים בידיים או במיקסר במצב לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3. יוצרים כדור עם הבצק ונותנים לו לתפוח בקערה משומנת ומכוסה היטב למשך כמה שעות או עד שהכדור מכפיל את גודלו.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים מעט כל אחד על מנת להוציא את האוויר ומעצבים שוב שני כדורים.

5. לוקחים חוט קשירה לבישול ומשרים אותו בשמן. מותחים את החוט סביב כל כדור ארבע פעמים באופן שמחלק כל כדור בצק לארבע פלחים. חשוב שלא לקשור את החוט חזק מדיי על מנת שהבצק יוכל לתפוח פעם נוספת. מכסים את שתי כיכרות הלחם ומניחים להן לתפוח למשך כ-45 דקות.

6. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס עם תבנית מתכת בתחתית התנור.

7. כאשר התנור חם, מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים כוס מים רותחים לתוך התבנית שבתחתית התנור שתייצר אדים במשך 10 הדקות הראשונות של האפייה.

8. לאחר 10 הדקות הללו, הוציאו את התבנית התחתונה והמשיכו לאפות עוד 20 עד 25 דקות. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת צינון. מסירים את חוט הקשירה ונהנים מלחם דלעת בעיצוב דלעת מקורי.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה