מצרכים לבצק

150 גרם קמח חיטה

60 גרם מרגרינה

50 גרם מים

כפית מלח

 

תוספות

רוטב עגבניות

גבינה טבעונית

קישוא

עגבנייה

זיתים שחורים

מלח ופלפל

אורגנו

רוזמרין

אבקת שום

שמן זית

בזיליקום טרי

 

 

הוראות הכנה

1. יוצקים את הקמח לקערה עם המרגרינה ולשים עד לקבלת בצק רך ויציב.

2. לאחר מכן, מוסיפים מים ומלח. ממשיכים ללוש בתנועות רכות עד לאיחוד כל המרכיבים.

3. יוצרים כדור, מניחים אותו בקערה ונותנים לו לנוח שעה במקרר. לאחר מכן, מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.

4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים אותו בעזרת מערוך.

5. חותכים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ ליצירת גאלטים אישיים.

6. מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומחוררים את בסיס הגאלטים מספר פעמים בעזרת מזלג.

7. מוסיפים מעט רוטב עגבניות מעל, גבינה טבעונית, פרוסות קישואים, עגבנייה וזיתים שחורים.

8. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.

9. מתבלים את הגאלטים בשאר התבלינים. אופים במשך 30 דקות ומגישים מיד עם בזיליקום טרי.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה