מצרכים (לארבעה סועדים)

3 חלבוני ביצה

180 גרם סוכר

2 כפות מיץ לימון

תותים

פטל

סירופ תותים

 

הוראות הכנה

1. יוצקים את חלבוני הביצים לקערה גדולה ומקציפים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. כשהמרנג כמעט מוכן, מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים שוב עד לקבלת מרקם מבריק ויציב.

2. מניחים את המרנג בשקית זילוף עם קצה בצורת כוכב שבעזרתו יוצרים את הפבלובות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כאשר במרכז כל עיגול יש להשאיר 'בקעה' קטנה שאותה נמלא מאוחר יותר בפירות.

3. מחממים את התנור ומניחים את תבנית התנור באמצע על מנת למנוע את שריפת החלק העליון. אופים בחום של 100 מעלות צלזיוס למשך שעה בחום עליון ותחתון ללא תוכנית טורבו או אידוי.

4. בודקים אם המרנג התקשה ומניחים לו להתקרר לפני שמקשטים את החלק העליון. ממלאים את הפבלובות בפירות יער אדומים לפי הטעם ובמעט סירופ תות.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה