מצרכים:

שקיות צלייה

עוף שלם או עוף מפורק

8 שוקיים

רצועות חזה עוף

(המתכון אפשרי עם כל חלקי העוף)

כף קמח

2 כפות שום כתוש או 8 שיני שום קלופות וקצוצות

מעט שמן זית למריחה

תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון, כורכום , פפריקה אדומה

ירקות – על פי טעמכם האישי (כל ירק אפשרי)

עשבי תיבול: טימין, כוסברה, פטרוזיליה ומעט רוזמרין

 

אופן ההכנה:

1. מפזרים את כף הקמח לתוך שקית הצלייה. הקמח משתלב עם השומן והמיצים ומונע מהשקית להתפוצץ. בקערה נפרדת מורחים את העוף וחלקיו בשמן זית.

2. מוסיפים לשקית הצלייה שום כתוש, עשבי תיבול וירקות חתוכים בצורה גסה.

3. מנקבים חור בשקית באמצעות שיפוד לשחרור אדים.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.

5. בסיום מוציאים, חותכים באמצע השקית ומגישים ישירות למרכז שולחן על צלחת הגשה.

טיפים: שימו לב כי השקית ממוקמת במרכז התבנית ואינה נוגעת בחלקו העליון או בדפנותיו של התנור על מנת שלא תימס. כמו כן, ודאו שיש מספיק מקום לשקית להתרחב בזמן הבישול. לאחר הצלייה המתינו ותנו לעוף לעמוד בשקית 10 דקות נוספות לספיגת הטעמים.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הוסטס', יצרנית שקיות צלייה. לקריאה נוספת על שקיות הצלייה, כנסו לכתבה עליהן במדור 'צרכנות' שבאתר.