רכיבים:

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר

300 גרם קמח מלא

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים

5 גרם סודה לשתייה

2 גרם מלח

2 גרם תמצית וניל

קישוט (לא חובה)

100 גרם שוקולד מריר (75%)

חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל

150 גרם אגוזי לוז טחונים (או קמח אגוזי לוז)

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

2. לאחר קבלת תערובת אחידה, יוצרים עם הבצק כדורים קטנים באותו הגודל ומעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה.

3. אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.

4. לקישוט העוגיות ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי), טובלים חצי מכל עוגייה, מניחים שוב על נייר פרגמנט, מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר.

5. אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן לתערובת לפי הטעם.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה