מצרכים (לכ-4 מנות):

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות

20 גרם שמן זית קורנייקי

4 מלפפון מיני

2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים

4 צנוניות חתוכות לקוביות

4 פרחי כרובית

בצל סגול

חצי לימון

כף עירית קצוצה

מעט עלי טימין

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מליים אחד

כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.

2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.

3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.

4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.

5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

 

מוגש על ידי השף דוד ביטון ובאדיבות 'משק אחיה', יצרנית שמן זית ישראלי