מצרכים לבצק

800 גרם קמח תופח

600 גרם מים

כפית שמרים

כף סוכר

רבע כוס שמן זית (או חמאה)

כפית מלח

 

מצרכים לפסטו

זר בזיליקום גדול

ראש שום

רבע כוס שמן זית

מעט מלח

אפשר להוסיף גבינת פרמזן למי שרוצה חלבי

 

 

אופן ההכנה

1. שמים במיקסר את הקמח והמלח ולשים לאט.

2. שמים במיכל את המים והשמרים והסוכר. מערבבים ביחד ומוספים לבצק לאט לאט. לשים ביחד את הכול.

3. כאשר הבצק מתחיל להתגבש, מוסיפים את השמן בהדרגה. משאירים על מהירות בינונית במיקסר  עד שמקבלים בצק אחיד.

4. מעבירים את הבצק להתפחה שעה במקום חמים.

5. לאחר שהבצק תפח יפה מוצאים את האוויר ולשים לכדור אחד ונותנים מנוחה של עשר דקות.

6. לאחר המנוחה מחלקים לשתי כדורים. מרדדים כל כדור לעלה מלבני ונותנים לבצק מנוחה בין רידוד לרידוד 

7. הכנת הפסטו: מכניסים את המרכיבים למיקסר וטוחנים הכול עד למרקם הרצוי.

8. מורחים את הפסטו על העלי הבצק בנדיבות ומורחים על כל העלים.

9. מגלגלים את עלי הבצק לגליל ארוך ואחר כך פורסים לרצועות.

10. מסדרים בתבנית יפה לאיזה סוג תבנית שרוצים.

11. אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. יש לחמם את התנור לפני האפייה.

 

המתכון מוגש באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא אני רעב'