מצרכים

כרובית בינונית

חציל

עגבניות שרי

בצלי שלוט או בצל אדום  

פלפל חריף ירוק (לאוהבי החריף)

רבע כוס שמן זית

צרור טימין

 

מצרכים להכנת הטחינה

כוס טחינה גולמית

חצי כוס מים קרים

כפית מלח

מיץ מלימון אחד

 

 

אופן ההכנה

1. מנקים את הכרובית טוב ומשרים אותה במים עם מלח גס למשך שעה.

2. חותכים חציל לקוביות ומטגנים בשמן עמוק.

3. במגש אפייה מסדרים את הירקות כדי להפריד את פרחי הכרובית. מסדרים את שאר הירקות במגש באופן חופשי עם שמן הזית.

4. אופים את הירקות חצי שעה על חום 180 מעלות.

5. מוציאים ומוספים טחינה גולמית עם תיבול כפי שמפורט ברשימת המצרכים להכנת הטחינה.

6. מערבבים את הטחינה עם הירקות ואופים לעוד 20 דקות.

 

המתכון מוגש באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא אני רעב'