רכיבים

360 מ''ל מים

2 כפות סוכר חום

7 גרם שמרים לאפייה

85 גרם חמאה מומסת

3 כפיות מלח

700 גרם קמח חיטה

2 ליטר מים

120 גרם סודה לשתייה

חלב צמחי להברשת הפרעצל

מלח גס

 

אופן ההכנה

1. שופכים את השמרים, הסוכר והחמאה לקערת המיקסר. מוסיפים 360 מ''ל מים חמים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הבצק בצד למשך כחמש דקות.

2. לאחר ההשהיה, מוסיפים קמח ומלח בזהירות. לשים על מהירות נמוכה למשך כמה דקות והגביר את המהירות בהדרגה. לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים למשך חמש דקות נוספות. צרו כדור מהבצק והניחו אותו בקערה משומנת. השאירו את הבצק בקערה עד שיכפיל את גודלו. תוכלו להשתמש לשם כך בפונקציית התסיסה של התנור.

3. חיתכו את הבצק לשמונה חלקים. כסו בעדינות כל חלק בקמח, על מנת שהפרעצלס לא יישברו כאשר נעצב את הצורה שלהם.

4. מתחו את הבצק עד לקבלת חבל באורך של כ-50 ס''מ. ניתן לעצב את צורת הפרעצל.

5. הרתיחו שני ליטרים של מים והוסיפו סודה לשתייה. כאשר המים מוכנים, הנמיכו את האש. הכניסו כל פרעצל לתוך המים למשך כ-20 שניות. הוציאו את הפרעצלס והניחו אותם בתבנית התנור, המכוסה בנייר אפייה.

6. הברישו את הפרעצלס בעזרת החלב הצמחי ופזרו מעליהם מלח גס.

7. אפו למשך 15-17 דקות בחום של 220 מעלות.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה