מצרכים (ל-4 מנות):

צלעות עגל חלב (כתר) טריות: 4 כתרים, כל כתר 3 עצמות.

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים כתומים

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים צהובים

2 בצלים סגולים

2 בצלים לבנים

2 קישואים ירוקים

2 קישואים זוקיני

2 צרורות בצל ירוק

כוס שמן זית

3 שיני שום 

2 עלי טימין טריים מופרדים מהגבעול

רבע כפית פלפל אדום חריף 

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

200 גרם אבקת פיסטוק טחון

בקבוק יין

בקבוק בלסמי

200 גרם סוכר חום

גליל נייר כסף.

 

אופן ההכנה:

1. מנקים מהעצם את הבשר וקושרים את הצלעות בעזרת חוט שמשון לשמירת המיצים בפנים. את העצמות עוטפים בנייר כסף.

2. סוגרים את הבשר על מחבת פסים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 15 דקות. 

3. הכנת הרטטוי: חותכים את הירקות לקוביות ומקפיצים כל סוג ירק בנפרד עד לריכוך. לאחר מכן מחברים את כל הירקות יחדיו ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ועלי טיפין ומעט סוכר.

4. הכנת הרוטב: מניחים בסיר את הבלסמי עם כוס מים ופלפל חריף קצוץ, מצמצמים כ-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לרוטב שתי כפות סוכר חום ומצמצמים לעוד חמש דקות ומורידים מהאש.

5. סידור המנה בצלחת: מניחים במרכז הצלחת את הירקות. טובלים את הצלעות באבקת פיסטוק מכל הכיוונים ומניחים מעל. מזלפים מהרוטב מעל המנה.

 

המתכון מוגש באדיבות שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BES