מצרכים (לכ-20 עוגיות):

400 גרם ממרח שומשום עם סילאן

ביצה גודל L

כפית תמצית וניל

שמינית כפית מלח דק

100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

כפית אבקת אפייה

25-30 שקדים שלמים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפייה, ביצה, תמצית וניל ומעט מלח ובוחשים היטב.

3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.

4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.

5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

 

המתכון מוגש על ידי השף אבי ביטון ובאדיבות חברת 'אחוה'