מצרכים

חצי קילו שעועית לבנה

חצי קילו גרונות הודו

קופסת עגבניות חתוכות דק

כף רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כף כמון

כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית כורכום

חצי ליטר מים

2 גזרים קלופים וחתוכים

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את השעועית 40 דקות לבד, בסיר לחץ עם חצי ליטר מים.

2. מבשלים את גרונות ההודו במשך שעה בסיר לחץ רק עם מים. לאחר הבישול מסננים

3. מוסיפים את הגרונות לשעועית. מוספים את העגבניות והרסק ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את הגזר החתוך ואת התבלינים. בודקים טעמים ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה (בסיר לחץ אפשר לבשל במשך 10 דקות נוספות).

 

המתכון מוגש באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא, אני רעב'