רכיבים:

חצי בצל

שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

עלה דפנה

חציכפית אורגנו מיובש

חצי כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

ציר עוף או ירקות 500 מ"ל

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

 

הוראות הכנה

1. מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

2. בינתיים, מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

3. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כאשר האלכוהול מתאדה, מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 20 דקות.

4. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ-10 דקות או עד שהפסטה מוכנה.

5. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם כמות נוספת של מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה