מרכיבים:

חצי כוס יין לבן

בצל בגודל בינוני, קצוץ

קישוא גדול חתוך לקוביות גדולות (או 300 גרם דלעת)

תפוח אדמה בגודל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות גדולות

שקית ערמונים בוואקום

כף שטוחה חמאה

שן שום קצוצה

מלח, פלפל לבן או שחור

שמנת

 

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל והשום בחמאה עד להזהבה קלה. 

2. מוסיפים את שאר החומרים (פרט לשמנת) ו-3 כוסות מים. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

3. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4. אפשר לקשט עם עירית קצוצה.

 

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא