מצרכים:

2 פרוסות 'לחם מרובע' מקמח מלא או קמח שיפון

150 גרם פסטרמה או פסטרמה הודו

עגבנייה קטנה פרוסה

מלפפון פרוס

2-3 פלחי גמבה אדומה

2-3 עלי חסה

 

לממרח גזר מרוקאי:

3-4  גזרים קלופים ומבושלים

כף שמן זית

שן שום קצוצה

חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט מלח

אופציונאלי: חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הממרח: חותכים את הגזר המבושל לעיגולים דקים.

2. מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הגזר והשום ומקפיצים במשך דקה.

3. מוסיפים את התבלינים ומניחים לצינון.

4. טוחנים את התערובת במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. הממרח נשמר בצנצנת זכוכית כשבוע.

5. הרכבת הכריך: חוצים כל פרוסה מרובעת לחצי אלכסוני היוצר משולש, מורחים שכבה מממרח הגזר, מסדרים מעל שכבות פסטרמה מקופלות ל-4 ומקשטים בירקות.

 

המתכון מוגש באדיבות 'מעדני יחיעם'