מצרכים:

2 פרוסות לחם לבן 'אחיד פרוס' חצויים לאורך

חצי חבילת נקניק סלמי צרפתי

ביצה בגודל L

מלח ופלפל לפי הטעם

גבעול בצל ירוק

ממרח טחינה ביתית למריחה

ירקות לבחירה

מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן

מקל צ'ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)

 

אופן ההכנה:

1. הכנת החביתה: טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ ותיבול. חוצים כמה עיגולי נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.

2. מטגנים את החביתה במחבת חמה, סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.

3. הרכבת הכריך: על מחצית הפרוסה מורחים חומוס, מניחים חתיכה מן החביתה, ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתה וכו'. מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.

 

המתכון מוגש באדיבות 'מעדני יחיעם'