מצרכים (לכ-4-6 מנות):

חבילת פסטה כוסמין מלא

3 קלחי תירס טריים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס דק

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

להגשה: פרמז'ן מגורד

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.

3. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.

4. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.

5. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

6. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.

 

המתכון מוגש באדיבות 'תבליני מימון'