מצרכים

3 כוסות קמח

כפית שמרים

חצי כפית מלח

כפית סוכר

רבע כוס שמן זית

כוס מים פושרים

זעתר, שום ואורגנו

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים ביחד.

2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד. נותנים התפחה של חצי שעה.

3. לאחר ההתפחה יוצרים כדורים לעוד רבע שעה שעה התפחה. את הכדורים יש לפתוח בעזרת אגרוף לפיתה עגולה ויפה.

4. ללחם האדום בצלוחית עמוקה שמים רבע כוס שמן זית כף פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, כפית אבקת שום וכף שומשום. מערבבים הכול ביחד ומורחים על הפיתה (אפשר גם עם אורגנו, זעתר, שומשום ומלח גס).

5. מורחים על הפיתה מעט שמן זית ומפזרים את התיבול שאתם רוצים.

6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

 

המתכון מוגש באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא אני רעב'