מצרכים

ספגטי 250 גרם

בצל

2 שיני שום

350 גרם דלעת

200 מ"ל בירה

10 עלי בזיליקום

50 גרם אגוזי פקאן

סירופ אגבה 20 מ"ל

שמן זית

קורט צ'ילי

מלח ופלפל שחור

 

 

אופן ההכנה

1. מקלפים וקוצצים שום ובצל. מחממים שמן זית במחבת ומערבבים בצל ושום עם קורט מלח עד להשחמה.

2. מוסיפים דלעת קלופה חתוכה לקוביות, מערבבים ומוסיפים בירה, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת רכה ונימוחה.

3. מסירים מהאש, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים במערבל חשמלי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4. מרתיחים פסטה אל דנטה במים עם מלח. מסננים ושומרים מעט מהמים הרותחים להמשך.

5. מניחים את הרוטב בתבנית. מוסיפים מעט ממי הפסטה ששמרנו קודם לכן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהכול מתאחד היטב.

6. קרמול אגוזי הפקאן: הניחו אותם במחבת חמה וערבבו (אחרת הם יישרפו). הוסיפו סירופ אגבה וצ'ילי, בשלו כמה דקות והניחו על נייר אפייה עד שהקרמל מתקשה.

7. הגישו את הפסטה עם פקאן, פלפל שחור גרוס טרי. אם תרצו, ניתן להוסיף כמה עלי בזיליקום מטוגנים.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל  Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה