רכיבים

8 כרעי עוף

2 בצלים

ראש שום שלם שטוף

2 שיני שום קלופות

2 תפוזים

2 שומר

4 כוכבי אניס

צ'ילי

כפית אבקת ג'ינג'ר

300 גרם דלעת

15 מ''ל רוטב סויה

15 מ''ל חומץ

כפית סוכר חום

50 מ''ל מיץ תפוזים

מלח

שמן זית

 

 

הוראות הכנה

1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

2. קלפו את הבצלים. חתכו אחד מהם לרבעים, וקצצו את השני דק.

3. כתשו את שני שיני השום והניחו בצד להמשך. הוציאו את הזרעים מהצ'ילי, קצצו ושימרו להמשך.

4. קלפו את הדלעת, הוציאו את הזרעים וחיתכו לקוביות. כמו כן, חיתכו את השומר לפלחים, קלפו את התפוזים וחתכו לרצועות (1 ס"מ עובי לערך).

5. חממו מחבת והזליפו מעט שמן זית, שיכסה את התחתית. כאשר השמן חם, הוסיפו את הכרעיים, הבזיקו מלח וטגנו עד לקבלת צבע מוזהב משני הצדדים. הניחו אותם על תבנית אפייה.

6. באותה המחבת, הקפיצו את הבצל הקצוץ למשך מספר דקות. הוסיפו את השום הכתוש כאשר הבצלים זהובים. הוסיפו את כוכבי האניס, הצ'ילי והג'ינג'ר למחבת והקפיצו הכול יחד למשך מספר דקות נוספות. 

7. הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים.

8. הוסיפו לתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, השומר ואת ראש השום, חתוך לחצאים לרוחב.

9. ערבבו בקערה רוטב סויה, חומץ, סוכר ומיץ תפוזים. מזגו את התערובת על  הכרעיים והירקות ואפו בתנור למשך כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

10. לאחר מכן, הוסיפו את פלחי התפוזים לתבנית הכרעיים ואפו למשך כ-15 דקות נוספות.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה