מצרכים:

3 בצלים לבנים גדולים

2 בצלים סגולים

 

מצרכים למילוי:

שתי כוסות אורז

כוס וחצי עדשים כתומות

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

סלרי לפי הטעם

שום

חצי פלפל חריף

תבלינים

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

פפריקה אדומה

חצי כוס גרגירי רימון

חצי כף סומק

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את הבצלים במשך חצי שעה, מצננים ומסמנים חתך מהאמצע לקו החצי הפנימי.

2. מפרקים את הבצל לפלחים

3. הכנת המילוי: מבשלים את האורז והעדשים עם התבלינים ושתי כוסות מים (חצי בישול).

4. מצננים ומוסיפים את הירק. אחר כך נותנים לתערובת להתקרר ורק אז להוסיף את הרימון.

5. ממלאים את הבצלים ומניחים במגש או תבנית משומנת מעט בשמן וכף רכז רימונים.

6. מסדרים בצורה אסתטית ויפה ובוזקים מעל רוטב שמורכב מכף גדושה תמר הינדי או רכז רימונים וכף סירופ מייפל.

7. בעזרת מברשת מברישים את הבצלים בנדיבות.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה. כדאי מידי פעם להציץ ולבדוק.

 

המתכון באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא אני רעב'