מרכיבים

​400 גרם דג טונה

600 גרם דג בקלה

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

4 שיני שום טרי

צרור כוסברה

פלפל ירוק חריף

פירורי לחם

כף כמון

כף גדושה פפריקה חריפה

כף כורכום

כף שטוחה מלח

כפית פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון אחד

גרדת לימון

 

אופן ההכנה

1. מכניסים למעבד מזון את הדגים, הכוסברה, הביצה, מיץ הלימון, שתי שיני השום, גרדת הלימון ורבע פלפל ירוק כדי לבדוק את רמת החריפות.

2. טוחנים הכול לעיסה אחידה ויוצרים קציצות יפות. אם העיסה יוצאת נוזלית, מוסיפים את פירורי הלחם כדי לגבש את העיסה.

3. בסיר רחב וצר מחממים מעט שמן זית. מטגנים את שאר הפלפל הפרוס לרצועות. את השום גם פורסים דק.

4. מוסיפים את התבלינים כדי לפתוח את הארומה של כל התיבול. לאחר שתי דקות, בישול מוסיפים את העגבניות המרוסקת לעוד חמש דקות בישול לאיחוד טעמים. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

5. מוסיפים את קציצות הדגים בצורה עדינה ויפה בסיר ומבשלים על אש קטנה למשך כ-20 דקות.

6. תוך כדי בישול יוצקים עם כף רוטב על הקציצות. אפשר גם לנער את הסיר בעדינות כדי שהקציצות 'יטבעו' ברוטב.

הערה: אפשר להשתמש בדג קפוא, אך עדיף טרי

 

המתכון באדיבות אלון אליהו, קבוצת הפייסבוק 'אבא אני רעב'