רכיבים:

2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית, מקולפים, ללא הליבה, חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

חצי כפית קינמון

חצי כוס חלב דל שומן/ משקה סויה/ שקדים/ שיבולת שועל

2 ביצים

פקק תרכיז משקה אלוורה (פרווה)

דבש להגשה

רצוי  להעשיר בחלבון באמצעות:

7 כפות מדידה אבקת פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין (פרווה)

2 כפות מדידה אבקת חלבון (חלבי)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה את אבקת הפורמולה 1 וניל, אבקת החלבון, אבקת האפייה, קמח השקדים, קורט המלח והקינמון ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מניחים את החלב, הביצים ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את התערובת היבשה לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את קוביות התפוחים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
  7. אופים 25-30 דקות עד להזהבה. העוגה מוכנה כשמחדירים קיסם למרכז והוא יוצא יבש. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים על גבי רשת.
  8. לפני ההגשה יוצקים מעט דבש מעל העוגה.

 

 

המתכון מוגש באדיבות הרבלייף