מצרכים (ל-4 עציצים קטנים בגובה 12 ס"מ)

12-16 בישקוטים 'ליידי פינגרז' (אצבעות חתול)

כוס אספרסו אחת

אופציונאלי: 2 כפות ליקר קפה

רבע כפית קינמון טחון

500 גרם מסקרפונה

כף תמצית וניל

6 כפות סוכר קוקוס אורגני (אפשר גם סוכר חום)

 

לשכבת האדמה:

20 גרם קמח שקדים

25 גרם אבקת קקאו כהה

3 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה

20 גרם סוכר קוקוס או סוכר קנים גולמי

כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

1. הכנת האדמה האכילה - החלק העליון של הטירמיסו: נשים בקערה קמח שקדים, קקאו, סוכר ותמצית וניל. נערבב ונוסיף שמן בעדינות, תוך שאנו ממשיכים לבחוש את התערובת, עד למרקם חול רטוב. נניח בצד ונטפל בעציצים. נשטוף אותם, נייבש ונניח נייר אפייה בתוך כל עציץ, על מנת למנוע מגע בין הטירמיסו לקרמיקה.

2. הכנת  האספרסו: נוסיף סוכר לפי הטעם, קינמון וליקר קפה ונניח בצד להתקרר.

3. בקערה נוספת נערבב מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר, ונקציף בעדינות.

4. נשרה את הבישקוטים בתערובת הקפה עד לריכוך ונניח שכבה בתחתית כל עציץ.

5. מכסים בקרם מסקרפונה, ויוצרים שכבת בישקוטים נוספת. נוסיף שכבת מסקרפונה לסיום טירמיסו, ונכסה עם תערובת האדמה שהכנו מראש.

6. נשתול עלה נענע במרכז העציץ ונקרר עד להגשה.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה